Snoop Dogg lanceert NFT in samenwerking met Coldie

Hip-hop legende Snoop Dogg heeft zijn eerste niet-vervangbare token (NFT) gelanceerd, in samenwerking met kunstenaar Coldie. De nieuwe NFT is onderdeel van de Decentral Eyes Portrait Series.

Decentrale Dogg

De “Decentralized Dogg” wordt vanaf vrijdag 3 december geveild op het NFT-platform SuperRare, dat zich richt op kopers die bereid zijn meer te betalen voor exclusieve NFT’s.

De NFT is een stereoscopische 3D-collage van 10 verschillende portretten van Snoop Dogg uit verschillende fasen van zijn leven. Dat is nog niet alles, want het kunstwerk bevat ook een originele op NFT’s gebaseerde soundtrack van de hiphop-held.

Op het moment van schrijven is het hoogste bod 196 ETH. Dat komt neer op ongeveer 665.860 euro, met de huidige ethereum koers van 3.940 euro.

In een recent interview over NFT’s uit Snoop Dogg zijn enthousiasme over de nieuwe technologie: “Deze technologie heeft me geïnspireerd om mijn werk te heroverwegen en mijn kunst de wereld in te sturen. Je ziet het niet alleen, je voelt het en je hoort het. Begrijp je? Ik wil dat dit stuk opvalt als een representatie van mijn visie in de metaverse. Het is gedecentraliseerd, Decentral Eyes.”

Wat zijn NFT’s?

NFT staat voor non-fungible token. In het Nederlands betekent dat letterlijk niet-vervangbare token. Zo’n token is niet vervangbaar, omdat het een uniek object vertegenwoordigt, maar ook omdat de token zelf uniek is.

Om een voorbeeld te geven: een euro is vervangbaar. De ene euro kan je voor de andere inwisselen. Maar een zeldzame Pokémon-kaart kan je niet inwisselen voor een gewone Bulbasaur.

Elke NFT is uniek, en dat wordt vastgelegd op de blockchain. De meest populaire blockchain hiervoor is Ethereum. Bezit jij de token? Dan ben jij de eigenaar van de NFT. Met jouw wallet kan jij aantonen dat jij het (digitale) object bezit.

En daar gaat grof geld in om. Het populairste voorbeeld is misschien nog wel het kunstwerk van kunstenaar Beepl. Deze verkocht zijn kunstwerk voor maar liefst 69,4 miljoen dollar. Omgerekend is dat meer dan 60 miljoen euro!

Bron foto: NRK P3, gedeeld op Flickr

The post Snoop Dogg lanceert NFT in samenwerking met Coldie appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Crypto Biz: Kraken offers stock trading as exchanges adapt to changing regulations

Cryptocurrency exchanges are adopting alternative strategies to conduct business in the face of tighter crypto regulatory environments worldwide. Signs are everywhere. Kraken is reportedly moving to offer...

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo