Shiba Inu wordt steeds schaarser, maar gevaar van Voyager loert

Tijd voor wat nieuwtjes over Shiba Inu. Er worden steeds meer tokens uit de roulatie gehaald, er is een exchange bijgekomen en de community wacht op de lancering van Shibarium, maar er is ook potentieel bearish nieuws. Het failliete Voyager heeft nog zakken vol Shiba Inu.

Shiba Inu op dood adres

Een trucje van cryptoprojecten om er voor te zorgen dat hun crypto schaarser wordt, is om simpelweg crypto te verbranden. Nee, dat doen ze niet met echt vuur, maar door ze naar een wallet te sturen waar niemand toegang tot heeft.

Shiba Inu maakt nu nog gebruik van de blockchain van Ethereum, en heeft inmiddels meer dan 400 biljoen SHIB-tokens uit de roulatie gehaald door ze naar een dood Ethereum adres te sturen.

Het uit de roulatie halen van Shiba Inu begon overigens in 2021. Vilatik Buterin, de bedenker van Ethereum, verbrandde 90% van al zijn Shiba Inu en stuurde de rest naar een goed doel. Sindsdien wordt er langzaam steeds meer Shiba Inu uit de roulatie gehaald.

Weer beurs bijgekomen voor Shiba Inu

Shiba Inu kon je natuurlijk al kopen bij BLOX, en daar is nog een partij bijgekomen. Hoe meer plekken SHIB te verhandelen is, des te beter dat natuurlijk is voor de bekendheid en wellicht de koers. BTCC heeft bekendgemaakt een zestal nieuwe coins aan te bieden, en een hiervan is Shiba Inu.

Naar eigen zeggen heeft BTCC een dagelijks handelsvolume van 9 miljard dollar, dus het is geen kleine speler. Deze beurs stond vroeger bekend als de eerste en enige Chinese cryptobeurs.

De exchange is opgericht door Bobby Lee, geen onbekende als je je al wat langer in de crypto wereld begeeft. Hij heeft ook de wallet Ballet ontwikkeld.

Krijgt Shiba Inu eigen blockchain?

Vorige week meldde het ontwikkelteam van Shibarium dat de intake is begonnen. Shibarium wordt een zogenaamde tweede laag op de blockchain van Ethereum.

Op dit moment draait de crypto van Shiba Inu direct op de blockchain van Ethereum, ze hebben geen eigen blockchain. De blockchain van Ethereum kent veel voordelen, maar ook nadelen, waaronder gemiddeld 12 transacties per seconde en hoge transactiekosten.

Shibarium heeft als doel om om netwerkcongestie op de hoofdlaag te verminderen door investeerders en bedrijven naar deze tweede laag te halen. Denk aan een file op de snelweg, waar auto’s worden omgeleid via andere wegen om de drukte te vermijden. Alleen tijdens die omleiding kunnen ze ook eten, werken en gokken met crypto.

Helaas voor investeerders is er ook wat minder nieuws te melden, iets wat in potentie heel bearish kan zijn voor de koers.

Voyager kan biljoenen Shiba verkopen

Volgens Lookonchain gaat de failliete cryptobroker Voyager door met het verkopen van zijn activa en heeft naar verluidt een aanzienlijk deel van zijn SHIB-bezit verkocht. Desondanks heeft het nog steeds een aanzienlijk bedrag vast 5,17 biljoen SHIB, om precies te zijn. Dit is ongeveer 54 miljoen euro waard tegen de actuele Shiba Inu koers.

De situatie roept vragen op over wat dit betekent voor de toekomstige prijs van SHIB. Sommigen speculeren dat de geldschieter wacht op een gunstigere markt voordat ze hun resterende coins verkopen, terwijl anderen denken dat er andere factoren in het spel zijn.

Bij twijfel is het advies om te kijken wat de getalletjes en het geld doen. In de afgelopen week verzond Voyager twee maal Shiba Inu naar cryptobeurs Coinbase. De eerste keer ging het om 2,24 biljoen SHIB en de tweede keer om 300 miljard SHIB. Dit is tientallen miljoenen euro’s waard.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Coinbase receives a Wells notice from the U.S. SEC

U.S. SEC issued a Wells notice to Coinbase on Wednesday. Coinbase chief legal officer Paul Grewal's remarks in response. Coinbase stock slipped more than 10% in extended...

Coinbase could face SEC enforcement action for ‘potential violations of securities law’

Crypto exchange Coinbase said it received a 'Wells Notice' from the United States Securities and Exchange Commission recommending the regulator take enforcement action. In a March...

eToro raises $250M after terminating SPAC deal

Trading platform eToro has secured $250 million in funding at a $3.5 billion valuation, the company announced on March 21. The Israel-based firm raised capital...

Xapo Bank to enable USDC deposits and withdrawals

Bitcoin custodian and licensed private bank Xapo Bank has partnered with financial technology company Circle to integrate USD Coin (USDC) payment rails as an alternative to SWIFT. Payment...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo