‘SEC had belangenconflict bij zaak tegen Ripple (XRP)’

Een anticorruptiewaakhond uit de VS zegt dat er groot bewijs is in de zaak van de SEC tegen Ripple. De waakhond zegt dat een belangrijke SEC-functionaris een belangenconflict had tijdens het aanspannen van de rechtszaak tegen Ripple.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) klaagde Ripple in 2020 aan op beschuldigingen dat XRP werd uitgegeven als een niet-geregistreerd effect. Dit blijkt nu, volgens Empower Oversight, misschien ook voor eigenbelang te zijn.

Het belangenconflict

De waakhond vertelde in een persbericht dat het meer dan 200 e-mailrecords heeft ontvangen via een speciaal verzoek dat het belangenconflict binnen de SEC belicht. Deze had specifiek betrekking tot William Hinman, voormalig directeur van de SEC’s Division of Corporate Finance.

Uit deze e-mails bleek dat SEC-functionarissen Hinman hadden gewaarschuwd voor een belangenconflict. Hij zou namelijk een connectie hebben met Simpson Thacher, een advocatenkantoor dat ethereum promootte. Dat deden ze via een organisatie genaamd Enterprise Ethereum Alliance – waar Hinman volgens Empower Oversight is gaan werken na de indiening van de rechtszaak.

“Maar Bill [Hinman], het komt ons voor dat je een volledig financieel conflict hebt met je oude firma, niet alleen een onpartijdigheidsconflict. Daarom zou je geen vergaderingen mogen hebben met je oude firma, zelfs geen groepsvergaderingen”, zegt één van de emails.

Meer vragen dan antwoorden

Empower Oversight zegt dat Hinman ontmoetingen had met de medeoprichters en investeerders in ethereum, voorafgaand aan een toespraak die de markt beïnvloedde. ‘Hierin verklaarde hij dat het digitale activum Ether geen effect was, ondanks de deelname van Simpson Thacher aan de Enterprise Ethereum Alliance, die is gewijd aan het bevorderen van het commerciële gebruik van ethereum’, aldus het persbericht.

‘Dit roept vragen op over de vraag of Hinman de rol van Simpson Thacher in ethereum volledig heeft onthuld aan SEC-ethiek ambtenaren en of zij de vergaderingen of zijn toespraak zouden hebben goedgekeurd als hij dat had gedaan.’ Empower Oversight zegt dat deze bevindingen meer vragen dan antwoorden geven.

“We zullen bij de SEC blijven aandringen op meer zinvolle en tijdige transparantie over deze kwestie,” aldus Jason Foster, oprichter en voorzitter van Empower Oversight.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin price predictions abound as traders focus on the next BTC halving cycle

Terra's recent collapse has been repeatedly singled out as the main source of weakness affecting crypto assets, but it's much more likely that a combination of...

Swiss asset manager Julius Baer eyes crypto and DeFi potential

132-year-old Swiss asset management firm Julius Baer intends to offer exposure to cryptocurrencies and decentralized finance (DeFi) for its high net-worth clients. The firm's CEO Philipp...

Jack Dorsey’s Block hits $1.3B in Q1 profits, $43M in BTC trading revenue

Block, the pro-Bitcoin (BTC) umbrella company that hosts Cash App, Square and Afterpay, continues its growth in 2022. According to its Shareholder letter, in the...

Bitcoin must defend these price levels to avoid ‘much deeper’ fall: Analysis

Bitcoin (BTC) may be attempting to flip $30,000 to support on May 19, but for one group of analysts, attention is focused firmly on a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo