Russische minister van financiën: ‘crypto verbieden is hetzelfde als internet verbieden’

De Russische minister van financiën heeft zich uitgelaten over de crypto discussie in Rusland. Hij zegt dat het verbieden van crypto hetzelfde is als het verbieden van het internet.

Wat is er aan de hand?

Het ministerie van financiën en de centrale bank zijn al lange tijd aan het dubben over een verbod óf erkenning van crypto. In eerste instantie zou Rusland een verbod invoeren op crypto en het minen hiervan. Deze keuze werd niet goed ontvangen, waarna een stormvloed van kritiek ontstond.

De twee partijen kwamen vervolgens uit een compleet andere hoek en vertelden dat zij crypto juist zullen erkennen. Dit grote nieuws was zeer positief voor de cryptomarkt, tot dat de centrale bank zich bedacht.

Antwoord van de minister

Anton Siluanov, de minister van financiën in Rusland, uit zich hier vandaag over. “De centrale bank wil crypto-activa en cryptocurrency verbieden met het argument dat het risico’s creëert. Dit is in de eerste plaats omdat het burgers, financiële instellingen en banken kan ‘besmetten’ en een niet-transparante afwikkelingsmarkt kan creëren. Dit is hetzelfde als het internet verbieden, wat onmogelijk is,” aldus de minister.

Reguleren beter dan verbieden

Siluanov snapt de risico’s waar de centrale bank het over heeft, maar het is volgens hem altijd beter de sector te reguleren dan te verbieden. Op dit moment is de markt niet overzichtelijk en regulering zou helpen om de acties van mensen te traceren, legde de minister uit.

Daarnaast is het ministerie ook niet tegen het minen van crypto. Hij vindt dat het prima kan als er maar belasting wordt geheven op het verschil tussen de investering en de opname in fiat.

“We discussiëren al anderhalf jaar over deze wet, uitstel is voor niemand goed. Zelfs als we ergens een fout maken, kunnen we die altijd rechtzetten. Het is nog erger wanneer het besluit wordt uitgesteld en de grijze sector zich verder ontwikkelt,” aldus de minister volgens Forbes.

All Dutch and English crypto news!

Swiss asset manager Julius Baer eyes crypto and DeFi potential

132-year-old Swiss asset management firm Julius Baer intends to offer exposure to cryptocurrencies and decentralized finance (DeFi) for its high net-worth clients. The firm's CEO Philipp...

Jack Dorsey’s Block hits $1.3B in Q1 profits, $43M in BTC trading revenue

Block, the pro-Bitcoin (BTC) umbrella company that hosts Cash App, Square and Afterpay, continues its growth in 2022. According to its Shareholder letter, in the...

Bitcoin must defend these price levels to avoid ‘much deeper’ fall: Analysis

Bitcoin (BTC) may be attempting to flip $30,000 to support on May 19, but for one group of analysts, attention is focused firmly on a...

BNB Chain offers another lifeline to Terra ecosystem projects

Binance will welcome migration and offer support to projects from the Terra (LUNA) ecosystem following this month's unraveling of the decentralized finance (DeFi) platform and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo