Ripple (XRP) komt met ontwikkelingen omtrent Central Bank Digital Currency’s (CBDC)

Er zijn gerichten dat Ripple binnenkort met goede berichten komt over de komst van Centrale Bank Digital Currency’s (CBDC) projecten. Dit zijn crypto’s die uitgegeven worden door een centrale bank. Ripple CBDC-adviseur Antony Welfare laat doorschemeren dat er aankondigingen aankomen.

Projecten in Bhutan en Palau

Ripple heeft een aantal verschillende pilots lopen die te maken hebben met deze ‘bank crypto’s’. Hieronder vallen twee projecten in de landen Bhutan en Palau. Dit klinkt natuurlijk super veelbelovend, maar het is goed om te benoemen dat dit geen ‘grote’ landen zijn voor crypto. Bhutan berekent zijn omzet in bruto nationaal geluk, en Palau heeft zelfs minder inwoners dan Volendam.

In september van vorig jaar kondigde Ripple aan dat het samenwerkt met Bhutan om een CBDC te lanceren. Het doel hiervan was het land CO2-negatief te maken. Twee maanden later ging Ripple een samenwerking aan met Palau. Daar was het doel ook milieuvriendelijkheid. Het bedrijf wilde Palau ook helpen om eigen klimaatvriendelijke digitale valuta te ontwikkelen.

CBDC-aankondigingen

Toch is het een interessante ontwikkeling dat landen samenwerken met Ripple voor een CBDC. Dat vond crypto-influencer Sentosumosaba ook, en zij deelde hier een tweet over. Dit was de aanleiding van een reactie van de CBDC-adviseur.

“Bedankt voor de vermelding”, zo tweette Welfare. “Zorg ervoor dat je me volgt voor meer CBDC aankondigingen in de komende weken.” Hiermee hint hij natuurlijk naar belangrijke aankondigingen omtrent CBDC’s. Zo’n tweet verstuur je niet zonder dat je ergens naar wil hinten.

Het is dus belangrijk om Ripple de komende weken in de gaten te houden. Wellicht kan het nieuws van Anthony Welfare erg groot worden.

Niet stilstaan

Ripple is steeds actiever geworden in de ontwikkeling van crypto voor centrale banken. Het bedrijf deelde vorig jaar een privéversie van de XRP Ledger, waarmee centrale banken op een veilige manier CBDC’s uit kunnen geven. Daarnaast heeft Ripple zich aangesloten bij de Digital Euro Association (een Europese adviesraad) om de ontwikkeling en groei van CBDC’s en de Digitale Euro te bevorderen.

All Dutch and English crypto news!

Nasdaq focused on crypto custody services but no plans for crypto platform yet

In September, the world's second-largest stock exchange Nasdaq announced that it will offer custody services for Bitcoin (BTC) and Ether (ETH) to institutional investors. Nasdaq...

US student launches NFT series to support Ukraine

Daisy Lan, a senior at California's Mountain View Academy, is launching an innovative NFT project to support Ukrainian students displaced in the Russian war, Coin...

Is Helium on track for its biggest daily gain this month after rallying by more than 7% today?

HNT is on track for its biggest gain this month as Helium is outperforming the other coins in the top 100.   HNT, the native token of...

Is the Baby Doge a good buy in October?

Baby Doge price has been a bit volatile in the past few days as investors buy the coin's dip. The token surged to a high...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo