Ripple (XRP) CEO: Rechtszaak gaat veel beter dan ik had gehoopt

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, was aanwezig op de Blockchain Week in Parijs – die woensdag van start ging. Hij vertelde de aanwezigen dat de lopende zaak met de SEC buitengewoon goed verloopt.

Geen plaats voor negativiteit

De CEO wordt steeds optimistischer over de rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC). Na een aantal positieve resultaten van afgelopen week, is dat meer dan logisch. De nieuwe ontwikkelingen in deze zaak zijn niet bepaald slecht voor Ripple.

Ripple had namelijk een overwinning behaald op de Securities and Exchange Commission (SEC). De reden hiervoor is dat de rechter in de zaak een motie van de SEC weigerde om bepaalde documenten te bekijken.

Deze documenten gingen over een toespraak uit 2018, waarin William Hinman, voormalig directeur van de SEC’s Division of Corporate Finance, zei dat bitcoin en ethereum geen effecten zijn.

De SEC had eerst geen bezwaar tegen het bekijken van de documenten, maar nadat een onafhankelijke waakhond met informatie naar buiten kwam over een eventueel belangenconflict, toen ineens wel.

‘Rechtszaak is buitengewoon goed verlopen’

Garlinghouse sprak gisteren op het hoofdpodium van de Paris Blockchain Week. Daar vertelde hij de aanwezigen dat Ripple’s verdediging in de lopende zaak het beter doet dan hij had verwacht. “De rechtszaak is buitengewoon goed verlopen, en veel beter dan ik had kunnen hopen toen het ongeveer 15 maanden geleden begon”, aldus de CEO.

“Deze zaak is belangrijk, niet alleen voor Ripple; het is belangrijk voor de hele crypto-industrie in de Verenigde Staten,” zei Garlinghouse. Hij vertelde ook dat als Ripple de zaak zou verliezen, er een andere uitweg gevonden kan worden kan worden, waardoor de meeste tokens – die nog op exchanges staan – door de SEC als effecten worden erkend.

Ripple heeft dus, worst case scanario, een troef achter de hand. Dit zou wel betekenen dat exchanges gedwongen kunnen worden om zich als brokers te registreren bij de SEC. Beurzen zouden in dit geval worden gedwongen om de identiteit van alle tokenhouders te registreren.

All Dutch and English crypto news!

NFTs: Empowering artists and charities to embrace the digital movement

Depending who you ask, NFTs are either a new and exciting way to invest, or a bearish, overhyped sector. Regardless, journalists, investors and collectors have...

Bitcoin targets record 8th weekly red candle while BTC price limits weekend losses

Bitcoin (BTC) gave bears little joy over the weekend as the May 22 weekly close looked set to revolve around $30,000. BTC/USD 1-hour candle chart (Bitstamp)....

Bitcoin Pizza Day rewind: A homage to weird and wonderful BTC purchases

Happy Bitcoin Pizza Day! Before you dial for a Margherita to commemorate the world's first real-world Bitcoin transaction, here's a slice of trivia: What do a...

Bitcoin stands apart from other crypto, and what that means for US public policy

United States President Joe Biden's executive order on digital assets has kickstarted an interagency mission to support financial innovation while protecting American consumers and interests....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo