Ripple prijsanalyse: XRP klaar voor een nieuwe stap boven de 1,24 dollar

Als het opwaartse momentum toeneemt, dan zou XRP/USD de 1,28 dollar weerstand kunnen beproeven en zelfs richting de 1,42 dollar kunnen gaan

De XRP prijs heeft problemen om nabij een kritiek weerstandsniveau verder omhoog te komen, waarbij haar waarde op het moment van schrijven dan ook net in het groen is. Het XRP/USD handselspaar verandert momenteel in de buurt van de 1,24 dollar van eigenaar, een prijszone die waarschijnlijk een nieuwe neergang of een doorbraak naar recente piekprijzen zal showen.

Een blik op de cryptomarkt laat zien dat Bitcoin en Ethereum, de twee top crypto’s, ook met enige verkoopdruk te maken hebben gehad nadat ze respectievelijk de 50.000 en 3.300 dollar hadden bereikt. Als het algemene sentiment de cryptovaluta’s in het rood zal pushen, dan zou XRP eveneens onder de 1,20 dollar kunnen zakken.

De bulls lijken echter nog aanzienlijk de touwtjes in handen te hebben, iets wat een prijsbeweging in de tegenovergestelde richting zou kunnen uitlokken en misschien zelfs een nieuwe rally richting de 1,42 of zelfs de 1,66 dollar zou kunnen veroorzaken.

XRP prijsvooruitzicht

De XRP prijsprognose suggereert dat een periode van relatieve rust een verdere consolidatie binnen het 1,20 tot 1,28 dollar prijsbereik mogelijk zou kunnen maken. De Bollinger Bands indicator wordt smaller om zo de verminderde volatiliteit te benadrukken, waardoor de XRP/USD voor een mogelijke herbeproeving van de lagere band wordt voorbereid, dit aangezien de bulls moeite hebben om de barrière bij de middelste curve te kunnen doorbreken.

Op de 4-uurs prijsgrafiek laat de prijs van de cryptovaluta tevens zien dat de XRP bulls het moeilijk hebben in de buurt van het 0,5 Fibonacci retracementniveau van de macro beweging van 1,97 naar 0,50 dollar. De hindernis bevindt zich op het 1,24 dollar prijsniveau, en draagt bij aan de mogelijkheid van nieuwe neerwaartse prijsbewegingen.

De bulls zouden echter een nieuwe neergang kunnen voorkomen als ze de XRP prijs boven de stijgende trendlijn van het gemarkeerde driehoekspatroon kunnen houden. Deze lijn heeft al sinds de eerste week van augustus de bullishe vooruitzichten van Ripple intact gehouden en is ook op dit ogenblik van plan om hetzelfde te doen.

De mogelijkheid van een heropleving is ook aanwezig, aangezien de 4-uurs RSI indicator boven de 50 ligt, wat suggereert dat de kopers een lichte overhand hebben.

Als de bulls wederom een opwaartse sprong vanaf de trendlijn mogelijk kunnen maken, dan zou een consolidatie boven het 0,5 Fib niveau (1,24 dollar) ervoor kunnen zorgen dat de bulls evenzo de horizontale weerstand van 1,28 dollar zouden kunnen doorbreken. Deze beweging zou XRP/USD dan voor gerechtvaardigde prijsbewegingen richting het 0,618 Fib niveau (1,42 dollar) kunnen openstellen, om daaropvolgend richting het 0,786 Fib niveau (1,66 dollar) te kunnen gaan.

Een uitputting bij de bulls zou de XRP prijs daarentegen onder de bovengenoemde trendlijn en de ondersteuningscurve van de Bollinger bands kunnen laten zaken. Deze banden bieden momenteel nog een ondersteuning zo rond de 1,20 dollar, maar een duidelijke neerwaartse kracht veroorzaakt door een verhoogde verkoopdruk zou XRP/USD naar het horizontale ondersteuningsniveau van 1,09 dollar kunnen pushen. De kopers zouden dan daarna op de vraagzone van 0,85 dollar (het 0,236 Fib niveau) moeten vertrouwen.

The post Ripple prijsanalyse: XRP klaar voor een nieuwe stap boven de 1,24 dollar appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo