Ripple moet van rechter 1 miljoen Slack-berichten overhandigen aan SEC

Amerikaans rechter Sarah Netburn heeft Ripple bevolen om één miljoen Slack-berichten aan te leveren. Daar heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) al eerder naar gevraagd, maar Ripple heeft tot nu toe geweigerd om daaraan mee te werken.

Maar ondanks protesten van Ripple dat het voldoen aan het bevel tot 1 miljoen dollar zou kosten, achtte de rechter de berichten cruciaal en uniek bewijs voor de lopende zaak van de SEC tegen het miljardenbedrijf wegens de verkoop van niet-geregistreerde effecten.

Berichten zijn relevant voor de rechtszaak

De SEC spande op 20 december een rechtszaak aan tegen Ripple en CEO’s Christian Larsen en Bradley Garlinghouse voor het verkopen van de coin XRP als een niet-geregistreerde security (effect).

Als bewijs hiervoor heeft de SEC graag toegang tot 1 miljoen interne Slack-berichten van Ripple-medewerkers. Slack is een chatdienst voor organisaties waar Ripple blijkbaar ook gebruik van maakt.

Volgens de SEC, gequote in Law360, zijn de berichten tussen Ripple-werknemers “relevant voor de claims en verdedigingen van de partijen, en zijn evenredig met de behoeften van de zaak.” Naast alle Slack-berichten moet Ripple ook alle e-mails uit meer dan 22 e-maildiensten aanleveren.

Meer informatie over de rol van XRP bij Ripple

Eerder weigerde Ripple nog mee te werken met het verzoek van de SEC. Maar volgens de SEC was dit ‘zeer nadelig’, aangezien de berichten volgens hen cruciale informatie kunnen leveren:

“Deze berichten omvatten: (a) discussies over Ripple’s wens om speculatieve handel in XRP te creëren, (b) het effect van Ripple’s aankondigingen, inspanningen op, en Ripple’s zorgen over de prijs van XRP, de relatie en het centrale belang van de verkoop van XRP voor Ripple, en (d) de regelgevende status van XRP.”

Ripple betoogde dat het oneerlijk en onredelijk was om de berichten aan te leveren tegen een kostprijs van maximaal 1 miljoen dollar gedurende vele maanden. Rechter Netburn antwoordde dat de kosten voor Ripple om de berichten te leveren niet opwegen tegen het belang ervan voor de zaak.

All Dutch and English crypto news!

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Bitcoin dominance threatens ‘likely top’ despite BTC price eyeing $45K

Bitcoin analysis suggests that all may not be well for BTC price strength as altcoins make their move. Markets News Join us on social networks Bitcoin (BTC) risks...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo