Ripple moet van rechter 1 miljoen Slack-berichten overhandigen aan SEC

Amerikaans rechter Sarah Netburn heeft Ripple bevolen om één miljoen Slack-berichten aan te leveren. Daar heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) al eerder naar gevraagd, maar Ripple heeft tot nu toe geweigerd om daaraan mee te werken.

Maar ondanks protesten van Ripple dat het voldoen aan het bevel tot 1 miljoen dollar zou kosten, achtte de rechter de berichten cruciaal en uniek bewijs voor de lopende zaak van de SEC tegen het miljardenbedrijf wegens de verkoop van niet-geregistreerde effecten.

Berichten zijn relevant voor de rechtszaak

De SEC spande op 20 december een rechtszaak aan tegen Ripple en CEO’s Christian Larsen en Bradley Garlinghouse voor het verkopen van de coin XRP als een niet-geregistreerde security (effect).

Als bewijs hiervoor heeft de SEC graag toegang tot 1 miljoen interne Slack-berichten van Ripple-medewerkers. Slack is een chatdienst voor organisaties waar Ripple blijkbaar ook gebruik van maakt.

Volgens de SEC, gequote in Law360, zijn de berichten tussen Ripple-werknemers “relevant voor de claims en verdedigingen van de partijen, en zijn evenredig met de behoeften van de zaak.” Naast alle Slack-berichten moet Ripple ook alle e-mails uit meer dan 22 e-maildiensten aanleveren.

Meer informatie over de rol van XRP bij Ripple

Eerder weigerde Ripple nog mee te werken met het verzoek van de SEC. Maar volgens de SEC was dit ‘zeer nadelig’, aangezien de berichten volgens hen cruciale informatie kunnen leveren:

“Deze berichten omvatten: (a) discussies over Ripple’s wens om speculatieve handel in XRP te creëren, (b) het effect van Ripple’s aankondigingen, inspanningen op, en Ripple’s zorgen over de prijs van XRP, de relatie en het centrale belang van de verkoop van XRP voor Ripple, en (d) de regelgevende status van XRP.”

Ripple betoogde dat het oneerlijk en onredelijk was om de berichten aan te leveren tegen een kostprijs van maximaal 1 miljoen dollar gedurende vele maanden. Rechter Netburn antwoordde dat de kosten voor Ripple om de berichten te leveren niet opwegen tegen het belang ervan voor de zaak.

All Dutch and English crypto news!

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Positive Signs Flash for Bitcoin But This Level is a Major Obstacle (BTC Price Analysis)

Bitcoin's price action has rebounded significantly while testing key support levels. The next few days could determine whether the market would start a mid-term recovery...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo