Ripple kondigt remittance dienst aan voor Japan en betrekt cryptocurrency exchange, XRP stijgt 16%

Cryptocurrencybedrijf Ripple heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe On-Demand Liquidity (ODL) betaalbrug tussen Japan en de Filipijnen.

Internationale overboekingen

SBI Remit is de remittance afdeling van het Japanse finance bedrijf SBI Group. Met remittance worden internationale overboekingen bedoeld, en wordt voornamelijk gebruikt om betalingen van de diaspora van verschillende volkeren naar het thuisland aan te duiden. SBI Remit zal een remittancedienst lanceren met de Filipijnse cryptocurrencybeurs Coins.ph als partner.

XRP als overbruggingsvaluta

Het ODL-product van Ripple (heette vroeger xRapid) gebruikt XRP, een overbruggingsvaluta om de noodzaak van voorfinanciering weg te nemen door gebruik te maken van de liquiditeit van de cryptocurrency. De verwachting is dus dat remittance goedkoper wordt, Japan heeft namelijk last van dure buitenlandse geldovermakingen.  Overigens heeft niet alleen Japan hier last van, probeer maar eens geld over te maken via de bank naar iemand op een ander werelddeel, het is duur en kost veel tijd.

Als klanten een geldbedrag willen versturen via SBI Remit, dan gaat dat eerst via SBI VC Trade. Dit is een afdeling binnen SBI, gericht op alles rondom cryptocurrency. SBI VC Trade zal de nodige infrastructuur bieden om te reageren op overmakingsverzoeken die door SBI Remit worden verzonden.

Japan belangrijk voor Ripple

SBI zegt dat het zijn samenwerking met Ripple zal blijven uitbreiden. Nobuo Ando van SBI Remit zegt dat de lancering slechts het begin is:

‘De lancering van OAO in Japan is nog maar het begin en we kijken ernaar uit om door te gaan naar de volgende grens van financiële innovatie, verder dan realtime betalingen alleen in de Filipijnen, maar ook naar andere delen van de regio.’

Japan is altijd een belangrijke steunpilaar geweest voor Ripple. Toen Ripple eind 2020 nadacht over het verhuizen van het wereldwijde hoofdkantoor, was Japan een van de topkandidaten om te vestigen. Uiteindelijk is Ripple toch in San Fransisco gebleven, vanwege de juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Het moment van aankondigen is goed zichtbaar op de daggrafiek van XRP. Zo rond 09:00 uur vanochtend schoot de XRP koers met 16% omhoog.

Bron: BTC Direct

The post Ripple kondigt remittance dienst aan voor Japan en betrekt cryptocurrency exchange, XRP stijgt 16% appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Positive Signs Flash for Bitcoin But This Level is a Major Obstacle (BTC Price Analysis)

Bitcoin's price action has rebounded significantly while testing key support levels. The next few days could determine whether the market would start a mid-term recovery...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo