‘Ripple en Coinbase spelen poker met de SEC’

Als je het nieuws rondom de crypto-industrie op dagelijkse basis volgt, dan is het je vast niet ontgaan dat Ripple al jaren in de clinch ligt met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De financiële toezichthouder van de Verenigde Staten is van mening dat Ripple jaren geleden zijn XRP token illegaal op de markt bracht.

Volgens Arjun Kharpal spelen partijen als Ripple en Coinbase op dit moment poker met de SEC, door te dreigen met een internationale verhuizing als gevolg van hun harde optreden.

De industrie slaat terug

De afgelopen maanden is de druk vanuit de SEC op de industrie behoorlijk toegenomen. Zo heeft het bijvoorbeeld het staking-programma van Kraken gesloten in de Verenigde Staten, mag Paxos geen Binance USD (BUSD) meer uitgeven en heeft Coinbase een Wells Notice ontvangen.

Een Wells Notice is als het ware een waarschuwing voor een marktpartij – in dit geval Coinbase – dat de SEC overweegt om een rechtszaak tegen ze te starten. In dit bericht staat dan ook de reden voor die potentiële rechtszaak.

Dat geeft de wederpartij wat tijd om zich op de mogelijke zaak voor te bereiden en ook om eventueel al te reageren op de aantijgingen. Nu lijkt de voornaamste reactie vanuit de industrie dat men een beetje klaar is met de manier van optreden van de SEC.

Zowel Ripple als Coinbase gaven al voorzichtige signalen over een mogelijke verhuizing naar een ander land. Waarmee ze misschien hopen dat de SEC vanuit de politiek onder druk komt, omdat Amerika toch bang is om de crypto-industrie volledig te verliezen.

‘Gary Gensler is anti-crypto’

Coinbase CEO Brian Armstrong gaat in zijn uitspraken zelfs zo ver door te stellen dat SEC-voorzitter Gary Gensler “anti-crypto” is. Verder is de SEC volgens Armstrong als enige overheidsinstantie een soort kruistocht tegen de crypto-industrie begonnen.

“De SEC is hierin een beetje een buitenbeentje. […] Maar hij (Gensler) is wat rechtszaken gestart en ik denk dat die niet echt behulpzaam zijn voor de industrie in de Verenigde Staten”, aldus een duidelijke Armstrong.

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, speelt al sinds 2020 blufpoker met de Amerikaanse autoriteiten door te dreigen om zijn hoofdkwartier naar het buitenland te verplaatsen. Tot nu toe is dat echter nog niet gebeurd.

Daar kan mogelijk verandering in komen als het later dit jaar de rechtszaak tegen de SEC zou verliezen. Alles bij elkaar kunnen we stellen dat de druk behoorlijk op de ketel staat in de Verenigde Staten momenteel.

All Dutch and English crypto news!

MUFG to facilitate Japanese bank-backed stablecoins via Progmat Coin platform

Megabank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) has announced that its stablecoin issuance platform "Progmat Coin" will soon be used by Japanese banks to launch Yen-pegged...

Net Bitcoin ATMs record an increase after 4 months of global downtrend

Breaking the year-long trend of declining Bitcoin (BTC) and crypto ATMs across the globe, May recorded a steep increase in net installations with nearly 1,400...

Microsoft pens AI cloud computing deal with former Ethereum miner CoreWeave: CNBC

Microsoft has reportedly signed a deal with former Ethereum miner CoreWeave to use its cloud computing infrastructure to support its Artificial Intelligence-powered services. According to a...

Crypto Biz: Six months on from FTX, Tether mines BTC, and Nvidia’s AI superchips

Just over six months after FTX's dramatic collapse, the crypto industry can finally begin analyzing the effects of the debacle. The quick ripple effect to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo