Reddit-oprichter over crypto: ‘alles is in de uitverkoop’

Alexis Ohanian, een mede-oprichter van Reddit, wil 177 miljoen dollar in de cryptosector investeren. Dit doet hij niet met zijn eigen vermogen, maar met zijn ‘venture capital’ (VC) genaamd Seven Seven Six. Hiermee treedt deze VC voor de eerste keer toe in de cryptomarkt.

‘Alles is in de uitverkoop’

Het fonds van de VS krijgt de naam ‘Kryptós’, wat natuurlijk verwijst naar de digitale muntjes die wij crypto noemen. Het bedrijf zal zich dan ook vooral richten op investeringen in cryptocurrency’s. Ohanian vindt de cryptomarkt dankzij de huidige volatiliteit een goede optie voor een investering. Het zou namelijk de perfecte gelegenheid om de sector te betreden, zo meldde The Information.

Volgens Seven Seven Six zal het Kryptós-fonds voornamelijk investeren in crypto’s die tegen ‘meer betaalbare koersen’ worden verhandeld na het inzakken van de marktprijzen. Katelin Holloway, Founding Partner bij Seven Seven Six, durft zelfs te stellen dat het in de uitverkoop is. “Dit is het beste moment om te kopen als je positief bent op de industrie. Alles is in de uitverkoop”, zo pleit ze.

Dat het bedrijf vertrouwt in crypto, midden in een bearmarkt, geeft aan dat het verwacht dat de koersen in de toekomst zullen herstellen. Daarin zijn ze niet de eerste. Gevestigde bedrijven zoals Alphabet (het overkoepelende bedrijf van Google) en bijvoorbeeld BlackRock (’s werelds grootste vermogensbeheerder) betraden de crypto-sector al eerder.

Al langer bekend met crypto

Ohanian ziet deze ontwikkelingen al langer aan, en nu lijkt het volgens hem tijd om toe te slaan. De Reddit-oprichter is al langer in de cryptomarkt te vinden. Hij is namelijk al een hele vroege investeerder in bitcoin en noemde het in 2020 al de beste waardecreatie op de lange termijn.

Ook maakte zijn platform Reddit – dat losstaat van Seven Seven Six – dit jaar een ‘avatar-marktplaats’ bekend. Hiermee neemt platform deel aan de NFT-wereld. Daarnaast heeft het ook al langer een officiële samenwerking met de Ethereum Foundation.

All Dutch and English crypto news!

MicroStrategy takes its BTC maximalism to the next level with new engineer hire

MicroStrategy, the business intelligence and tech company that holds the world's largest Bitcoin reserve, is hiring a Bitcoin Lightning software engineer to create a Lightning...

Crypto Biz: The Voyager Digital auction is over. What now?

Voyager Digital filed for Chapter 11 bankruptcy in July after its exposure to the toxic Three Arrows Capital led to its ultimate downfall. This week,...

Bitcoin retests key $20K level- can bulls get a higher close?

Bitcoin price rose sharply again on Friday as a dose of volatility helped BTC add nearly $1,000 within hours to top the $20,000 mark. Indeed,...

Crypto recap 30 september: WINACTIE Bitcoin Amsterdam

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo