Rally in large-cap altcoins zoals Litecoin, Stellar en Bitcoin Cash door Bitcoin-prijs van $ 52K

Sinds de maker van Bitcoin (BTC) het digitale activum in 2009 lanceerde, is BTC de onbetwiste marktleider op het gebied van cryptocurrency. En het blijft de dominante kracht in de industrie. Toen de BTC-prijs steeg naar het niveau van $ 52.000 en een marktbrede rally ontketende, werd deze waarheid op 6 september getoond. De marktbrede rally verhoogde de prijs van small- en large-cap altcoins.

De meeste oude altcoins zoals Litecoin, Bitcoin Cash, XRP en Stellar hebben de neiging om samen te bewegen, wanneer Bitcoin stijgt. Daarom werd gekeken naar hoe de zogenaamde ‘prehistorische-tokens’ het doen, nu BTC klaar lijkt om nieuwe hoogtepunten te testen.

Het paar LTC/USDT

Vaak is Litecoin (LTC) aangeprezen als het zilver voor het goud van Bitcoin. De reden hiervoor is dat het snellere protocol gedeeltelijk was gemodelleerd naar de topcrypto, maar aangepast om de tokenvoorraad en bloktijd te vergroten. De toevoeging van Mimblewimble-technologie om de privacy van gebruikers en de schaalbaarheid van het netwerk te vergroten, was een opmerkelijke wijziging van de blockchain in de afgelopen jaren.

De prijs van LTC is sinds het dieptepunt van bijna $ 165 op 31 augustus, met 41% is gestegen tot een dagelijks hoogtepunt van $ 233 op 6 september. Zo laten gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView zien. Het marktbrede momentum van het herstel van Bitcoin tot $ 52.000 bracht leven naar de markt en daarom ook de stijging voor LTC.

Als Litecoin kan profiteren van deze piek in momentum en op eigen kracht verder kan stijgen, of dat de prijs zal moeten wachten op verder opwaartse stijging van BTC, valt nu nog te bekijken.

De BCH/USDT ratio

De meest succesvolle hard fork van het Bitcoin-protocol dat voortkwam uit de bull-cyclus van 2017 tot 2018, is waarschijnlijk Bitcoin Cash (BCH). Bovendien zouden sommigen zeggen dat het een behoorlijke aanhang heeft tot op de dag van vandaag. De reactie van Bitcoin Cash op het BTC-herstel was gedempt in vergelijking met Litecoin, laten gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView zien.

Echter, de prijs ervan slaagde er toch in om te stijgen van een dieptepunt van $ 617 op 31 augustus naar een dagelijks hoogtepunt van $ 806 op 6 september, een stijging van 30%. Zoals blijkt uit een tweet van Twitter-analist Alex Clay, heeft de recente prijsactie voor BCH geleid tot de vorming van een bullish cup- en handle-patroon.

De prijsbeweging van maandag suggereert ook dat de prijs uit deze niveaus zou kunnen breken en hoger zou kunnen worden.

De verhouding XLM/USDT

Het Stellar (XLM) project stamt uit het 2017-tijdperk en is ontstaan nadat medeoprichter Jed McCaleb, Ripple in 2013 verliet. McCaleb verliet Ripple vanwege onenigheid over de toekomstige richting van het bedrijf. Toen Stellar voor het eerst werd uitgebracht, had het een soortgelijk ontwerp en circulerend aanbod als het Ripple-project. Echter, het is sindsdien afgeweken naar zijn eigen pad van ontwikkeling.

Voor bedrijven en overheden die het idee onderzoeken om protocollen te lanceren op het goedkope en schaalbare Stellar, is het platform nu een van de beste keuzes geworden. Stellar is zo een geschikte kandidaat voor het hosten van stablecoins en digitale valuta’s van de Centrale Bank met deze functies.

Sinds het dieptepunt van $ 0,324 op 31 augustus, is de prijs van XLM met 29% gestegen tot een dagelijkse piek van $ 0,42 op 6 september, blijkt uit gegevens van TradingView. Voordat de recente prijsstijging plaatsvond, begonnen VORTECS™-gegevens van Cointelegraph Markets Pro op 31 augustus een bullish vooruitzicht voor XLM te detecteren.

De VORTECS™-score wordt alleen door Cointelegraph gepubliceerd. Het is een algoritmische vergelijking van historische en huidige marktomstandigheden, afgeleid van een combinatie van datapunten, waaronder marktsentiment, handelsvolume, recente prijsbewegingen en Twitter-activiteit. De VORTECS™-score voor XLM nam op 30 augustus positief toe en bereikte een hoogtepunt van 74 op 31 augustus.

Dit gebeurde ongeveer 16 uur voordat de prijs in de komende vijf dagen daarna met 29% steeg.

Het bericht Rally in large-cap altcoins zoals Litecoin, Stellar en Bitcoin Cash door Bitcoin-prijs van $ 52K verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Invesco Galaxy applies for Ether spot ETF

Asset managers keep pursuing digital asset products, as Invesco and Galaxy Digital allegedly filed for a spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) on Sept. 29.  Bloomberg...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo