Prototype van Jack Dorsey’s Bitcoin mining-chips op komst

Block heeft het ontwerp van zijn nieuwe prototype ASIC-chip voltooid. Deze chip zal helpen bij het versnellen van hun plan om een “open source” Bitcoin-mijnbouwplatform op de markt te brengen en de decentralisatie van de levering van Bitcoin-mijnbouwinstallaties te bevorderen. Het ontwikkelen van Bitcoin-mining ASIC-platforms is zowel financieel als technisch uitdagend, waardoor er sprake is van een “buitensporige concentratie van op maat gemaakt bitcoin mining-silicium”. Deze is in de handen van een select aantal bedrijven.

Meest geavanceerde chip

Het financiële diensten- en technologiebedrijf van Jack Dorsey is van plan om Bitcoin-mijnbouwtechnologie waar mogelijk dus “open source” te maken. Dit wil het bereiken door stand-alone ASIC’s en andere hardwarecomponenten te verkopen.

Block heeft een grote partij ASIC-chips van Intel gekocht, aangezien Intel heeft aangekondigd dat het zal stoppen met het aannemen van nieuwe bestellingen voor zijn Blockscale 1000 Series ASIC’s tegen 20 oktober. Block beweert dat deze inname van ASIC’s van Intel de ontwikkeling van zijn eigen 3nm-chip zal helpen versnellen, waarvan het beweert dat het de meest geavanceerde chip tot nu toe zou zijn.

Het bedrijf is van plan om efficiëntere en betaalbare Bitcoin-mijnbouwchips op de markt te brengen om de centralisatie van op maat gemaakte Bitcoin-mining-silicium te doorbreken en om innovatie en decentralisatie te bevorderen. De nieuwe prototype ASIC-chip van Block is een 5nm-chip die beweert de sleutel te zijn tot decentralisatie van de levering van Bitcoin-mijnbouwinstallaties. Naarmate delen van de chips kleiner worden, kunnen er meer transistors in een siliciumchip van dezelfde grootte passen. Dit verbetert de algehele efficiëntie en de hoeveelheid geproduceerde warmte vermindert.

Bitcoin-mijnbouwinstallaties

Momenteel gebruiken de meeste Bitcoin-mining ASIC’s 5nm-chips; geen enkel bedrijf heeft echter zijn ASIC-chipontwerpen open source gemaakt. Block is van plan om Bitcoin-mijnbouwtechnologie open source te maken om de centralisatie te verminderen en de efficiëntie van het netwerk te verbeteren. Dit zou kunnen helpen bij het bevorderen van innovatie en decentralisatie van de levering van Bitcoin-mijnbouwinstallaties.

In een blogpost verklaarde Block dat de stappen die de afgelopen maanden zijn genomen, hen in staat zullen stellen om te experimenteren met nieuwe ontwerpen. Daarnaast zullen deze hen helpen om efficiëntere en betaalbare Bitcoin-mijnbouwchips op de markt te brengen. Het bedrijf is van plan om de Bitcoin-mijnbouwtechnologie “open source” te maken om de centralisatie te verminderen en de efficiëntie van het netwerk te verbeteren. Block hoopt met deze inspanningen de decentralisatie van de levering van energie mogelijk te maken, waardoor individuen meer controle kunnen krijgen over hun energieverbruik en er minder afhankelijkheid is van grote energiebedrijven.”

Dit zou kunnen worden geïnterpreteerd als een strategie om de energietransitie te bevorderen. Hierbij worden mensen aangemoedigd om duurzame energiebronnen te gebruiken en hun eigen energie op te wekken, in plaats van afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen en grote energiebedrijven. De decentralisatie van de energielevering zou kunnen leiden tot een meer gedecentraliseerd en veerkrachtiger energiesysteem, dat minder gevoelig is voor storingen en meer in lijn is met de behoeften van individuen en gemeenschappen.

All Dutch and English crypto news!

FTX debtors object Genesis’ ‘critical’ claim estimate of ‘$0.00’

Just a month after bankrupt cryptocurrency exchange FTX was seeking $4 billion from the also bankrupt crypto lender Genesis, it is now contesting a claim...

Elliptic integrates ChatGPT to bolster crypto risk detection

Crypto risk management firm Elliptic is integrating artificial intelligence chatbot, ChatGPT, to ramp up accuracy and scalability in detecting crypto threats, amid other crypto firms...

Warren’s alleged work with short-seller shows anti-crypto army heating up

What do progressive Democrats, Republican national security hawks and Wall Street traders have in common? They are all apparently enlisting in United States Senator Elizabeth...

Musk’s alleged price manipulation, the Satoshi AI chatbot and more: Hodler’s Digest, May 28 – June 3

Top Stories This Week Dogecoin investors accuse Elon Musk of insider trading in amended class-action lawsuit A group of Dogecoin investors has requested leave to amend a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo