Prijsanalyse van Litecoin (LTC), Tezos (XTZ) en Dogecoin (DOGE)

LTC, XTZ en DOGE hebben de afgelopen 24 uur allemaal een lichte correctie ondergaan

Litecoin, Tezos en Dogecoin ervaren allemaal een lichte neerwaartse druk, waardoor hun recente winsten dankzij een stagnatie van de prestaties van Bitcoin en Ethereum gecorrigeerd worden. De laatste twee cryptomunten hebben het namelijk moeilijk na een correctie van hun cruciale prijsniveaus boven respectievelijk de 50.000 en 3.300 dollar.

Dankzij de volatiliteit in het weekend zouden deze cryptomunten qua prijs echter weer kunnen gaan stijgen, hoewel de korte termijn vooruitzichten voor LTC, XTZ en DOGE suggereren dat hun prijzen eerst hun voormalige ondersteuningszones zouden kunnen beproeven voordat ze erna omhoog zullen gaan.

Litecoin prijsanalyse

Litecoin’s prijs kwam onder een stijgende ondersteuningslijn op de dagelijkse prijsgrafiek terecht, waarbij het LTC/USD handelspaar in een kritieke ondersteuningszone onder de 170 dollar terechtkwam. De bulls richten zich momenteel op een opleving boven het 0.236 Fibonacci retracementniveau van de omhooggaande beweging van 104 naar 192 dollar. Deze lijn, die zich momenteel in de buurt van de 171 dollar bevindt, biedt echter een bevoorradingszone die de LTC prijzen lager zou kunnen corrigeren.

LTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De negatieve vooruitzichten voor LTC worden vergezeld door een dalende RSI en bearishe MACD, iets wat mogelijk op een herbeproeving van het 0,5 Fib niveau (148 dollar) en de 50-daagse SMA (149 dollar) wijst. Het volgende ondersteuningsgebied bevindt zich op het 0.786 Fib niveau (123 dollar).

Tezos prijsanalyse

De XTZ prijs steeg woensdag met 28% na het nieuws dat Zwitserse topbanken Tezos voor hun smart contract projecten hadden geselecteerd. De waarde van de cryptomunt bereikte hierdoor een 7-daagse piekprijs van 5,44 dollar op Coinbase, voordat de enorme winst de daaropvolgende dag alweer onder de 4,35 dollar dollar zakte.

De prijs van XTZ zou aan de onderkant de belangrijkste ondersteuningszone op 4,17 dollar opnieuw kunnen beproeven, welke door het 0,618 Fib niveau van de opwaartse beweging van 2,10 naar 5,44 dollar gemarkeerd wordt. De 20-daagse EMA lijn op 3,87 dollar biedt de volgende ondersteuning, terwijl het Fib niveau van 0,5 op 3,77 dollar ook een potentiële vraagzone biedt.

XTZ/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Aan de bovenzijde suggereren een RSI boven de 60 en een bullishe MACD dat de prijs boven de 4,50 dollar zou kunnen consolideren. Als de bulls de prijs inderdaad boven deze bullishe trendlijn op de dagelijkse prijsgrafiek kunnen houden, dan liggen de belangrijkste prijstargets vervolgens zo rond de 4,73, 5,11 en 5,44 dollar.

Dogecoin prijsanalyse

Dogecoin wordt sinds het op 16 augustus op 0,35 dollar uitkwam, nu voor een lagere prijs verhandeld. DOGE heeft haar ondersteuningszone van 0,26 dollar wederom beproeft, een prijszone die op dit ogenblik als een ondersteuning in het geval van verdere prijsdalingen fungeert.

DOGE/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De dagelijkse prijsgrafiek laat zien dat de RSI tot onder de 50 is gezakt, terwijl de MACD een bearishe crossover heeft gevormd en evenzo een negatieve zone ingaat. De prijsprognose suggereert dat DOGE tot onder het 0.26 dollar gebied zou kunnen zakken, waarna de bulls daarna waarschijnlijk op de stijgende trendlijn met een ondersteuning in de buurt van 0.24 dollar zullen gaan herstellen.

Aan de bovenzijde is de belangrijkste weerstand van DOGE/USD bij de 20 EMA (0,29 dollar) te vinden.

The post Prijsanalyse van Litecoin (LTC), Tezos (XTZ) en Dogecoin (DOGE) appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Wat willen programmeurs Ethereum met data van wallet MetaMask?

ConsenSys verzamelt IP- en wallet-adressen van gebruikers van het populaire MetaMask. Dit krijgt ConsenSys voor elkaar via blockchain-bedrijf Infura. ConsenSys is een softwarebedrijf voor Ethereum...

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo