Prijsanalyse Tezos: XTZ aankoopsignaal suggereert een intacte uptrend

De Supertrend Indicator impliceert een koopsignaal voor XTZ, terwijl de bulls ervoor strijden om voorbij de horizontale weerstand bij de 3,62 dollar te komen

XTZ verhandelt al volgens gegevens van CoinGecko zo rond de 3,41 dollar, wat op het moment van schrijven een daling van 1,1% in de afgelopen 24 uur is. De waarde van de munt is de afgelopen week echter met 7% gestegen, waardoor de Tezos prijs dan ook nog steeds in een opwaartse trend zit, dit ondanks de neerwaartse druk die de bulls de afgelopen vijf dagen in bedwang heeft gehouden.

De prijs van de cryptovaluta is deze week twee keer onder de 3,62 weerstand gezakt. Dit heeft ertoe geleid dat de aanwezigheid van de bears tot een verdere consolidatie binnen het smalle stijgende prijskanaal kan leiden.

Maar aangezien Bitcoin en Ethereum nu op nieuwe wekelijkse prijspieken boven de respectievelijke 46.000 en 3.200 dollar mikken, zou een algehele heropleving van de cryptomarkt het koopsignaal van XTZ de komende dagen evenzo kunnen versterken.

Tezos prijsanalyse

De technische vooruitzichten voor de cryptomunt suggereren een voortzetting van de opwaartse trend, tenzij wanneer er een duidelijke verstoring zal plaatsvinden die dit ongedaan maakt.

De RSI behoudt een positieve divergentie boven de evenwichtslijn, terwijl het verschijnen van een positief Super Trend signaal op een opwaartse beweging naar de intraday highs wijst.

De XTZ/USD zou door deze beweging boven de middelste lijn van het stijgende prijskanaal kunnen stijgen, waarbij een verdere winst haar kopers waarschijnlijk de belangrijkste weerstandszone zal tonen die door het 61,8% Fibonacci retracementniveau op 3,56 dollar gevormd wordt plus de bovenste trendlijn van het prijskanaal.

Indien het handelsvolume toe mocht nemen, dan zou de volgende doelstelling van XTZ/USD de voortzetting van een opwaartse beweging richting de weerstand op het Fibonacci niveau van 78,6% (3,97 dollar) zijn. 

XTZ dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Aan de onderzijde kan een terugval onder de prijskanaal ondersteuning en het 50% Fib niveau (3,27 dollar) de verkopers ertoe aanzetten om de ondersteuningslijn opnieuw op 3,15 dollar te beproeven. Het Fibonacci niveau van 38,2% (2,98 dollar) zou hierbij een tijdelijke verlichting kunnen bieden.

De bulls zouden onder deze ondersteuning dan ook zeker de 50 SMA (2,86 dollar) moeten verdedigen om zo een nog verdere prijsdaling richting de 2,36 dollar te kunnen voorkomen.

The post Prijsanalyse Tezos: XTZ aankoopsignaal suggereert een intacte uptrend appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo