Portugal verleent eerste crypto-licentie aan bank

De Banco de Portugal, de bevoegde autoriteit die verantwoordelijk is voor de registratie van dienstverleners op het gebied van virtuele activa in Portugal, heeft een vergunning verleend aan Bison Bank om op te treden als de eerste cryptobank in het land.

Uitwisselen en bewaren van crypto’s

Volgens de Portugese mediaketen Sapo heeft de bank toestemming gekregen om Bison Digital Assets te lanceren. Dit is de tak van de bank die bewaar- en wisseldiensten van cryptocurrencies zal uitvoeren.

Klanten zullen naar verluidt een “nieuwe en bredere reeks producten en diensten aangeboden krijgen die, in overeenstemming met de trends in de marktvraag in dit nieuwe segment, aansluiten bij hun wereldwijde behoeften op het gebied van financiële en virtuele activa,” aldus Sapo.

Bison Digital Assets zal zich ook richten op vermogende institutionele beleggers, maar het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt voor welke crypto’s het diensten zal aanbieden.

Het bedrijf staat onder toezicht van de Banco de Portugal ter bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme. De toezichthouder houdt geen toezicht op prudentiële of marktgedragsgebieden voor cryptodienstverleners.

Hoewel dit de eerste cryptobank is die voet aan wal zet in Portugal, is dit niet de eerste keer dat het Europese land zich inlaat met de crypto-industrie.

Gunstige regelgeving in Portugal

Portugal heeft een van de belastingvriendelijkste regimes ter wereld. Tenminste, als het op crypto aankomt.

Opbrengsten uit de verkoop van crypto’s zijn sinds 2018 vrijgesteld van belasting. Traditionele beleggingsinkomsten – die momenteel geen inkomsten uit beleggingen in cryptocurrencies omvatten – worden belast tegen meer dan 20%.

Bedrijven die crypto’s accepteren, zijn echter nog steeds inkomstenbelasting verschuldigd.

In de afgelopen maanden was Portugal ook het middelpunt van enkele van de grootste crypto-gerelateerde evenementen, waaronder de Solana Breakpoint Conference in november 2021.

All Dutch and English crypto news!

Cointelegraph Research Terminal launches, home to critical crypto data reports

Cointelegraph - one of the oldest crypto media companies, founded in 2013 - has launched the Cointelegraph Research Terminal. The Research Terminal will be a...

Review: Bots abound in NFT castle-building game League of Kingdoms

With the development of gaming platforms, virtual items have also become a popular method of monetization, but most games store data on private servers, giving...

Madeira ‘embraces’ Bitcoin and how the president met Michael Saylor

The tiny Portuguese island of Madeira has "adopted" Bitcoin (BTC) - but what does that mean? The announcement made during the Bitcoin Miami Conference in...

Grootste investeringsbank Japan wil crypto-tak lanceren

Nomura, de grootste investeringsbank van Japan, is van plan om een crypto-tak te lanceren buiten Japan en wil daarin ongeveer 100 mensen aan het werk...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo