Polygon ontwikkelaars verhelpen bug van 21 miljard euro aan Matic

Het team van Polygon heeft stilletjes een kwetsbaarheid verholpen die meer dan 21 miljard euro aan de crypto Matic in gevaar bracht. Matic is natuurlijk de crypto van het netwerk van Polygon.

Lek begin december gemeld

Volgens een blog van 29 december van Polygon werd de kwetsbaarheid in het Proof-of-Stake (PoS) Genesis-contract van het netwerk voor het eerst opgemerkt door twee whitehat-hackers. De meldingen zijn van 3 en 4 december en werden gemeld via bug bounty hostingplatform Immunefi.

Het lek bracht meer dan 9,27 miljard MATIC in gevaar, tegen de huidige koers is dat meer dan 21 miljard euro waard.

Alsnog 2 miljoen euro gestolen

Polygon merkte op dat de bug op 5 december was opgelost in blok 22156660 via een “Emergency Bor-upgrade” op het hoofdnet. Voordat de hack was opgelost, wist een hacker er vandoor te gaan met 801.601 MATIC, ter waarde van 2 miljoen euro. In de blog staat:

‘Het Polygon-kernteam heeft contact opgenomen met de groep en het expertteam van Immunefi en heeft onmiddellijk een oplossing geïntroduceerd. De validator- en volledige node-community’s zijn op de hoogte gebracht en ze schaarden zich achter de kernontwikkelaars om 80% van het netwerk binnen 24 uur zonder onderbreking te upgraden.’

Voorkeur voor stille patches

Polygon heeft de voorkeur uitgesproken om vooral te werken met stille patches, daarom werd dit pas achteraf gecommuniceerd. Volgens de richtlijnen rapporteren projecten of ontwikkelaars over belangrijke bugfixes 4 to 8 weken nadat ze live gaan om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt.

Volgens Immunefi was hacker Leon Spacewalker de eerste die op 3 december rapporteerde over het beveiligingslek, hij zal worden beloond met 2,2 miljoen dollar aan stablecoins. De tweede hacker krijgt een half miljoen MATIC.

Veerkracht van netwerk

Jaynti Kanani, een van de oprichters van Polygon reageerde op het lek en de oplossing: ‘Belangrijk is dat dit een test was van de veerkracht van ons netwerk en van ons vermogen om onder druk resoluut op te treden. Gezien hoeveel er op het spel stond, denk ik dat ons team de best mogelijke beslissingen heeft genomen.’

The post Polygon ontwikkelaars verhelpen bug van 21 miljard euro aan Matic appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo