Polygon (Matic) neemt Hermez Network over voor 322 miljoen euro vanwege Zero Knowledge

Hermez Network, een prominent op cryptografie gebaseerd zero-knowlegde schaalproject, zal fuseren met het in India gevestigde Polygon. Laatstgenoemde richt zich op het goedkoper en sneller maken van transacties op de blockchain van Ethereum. Ofwel, beiden streven het opschalen van transacties op Ethereum na. Polygon ken je wellicht ook onder de oude naam Matic.

Samenvoegen ecosystemen

Polygon is begonnen met het samenvoegen van Hermez, inclusief de technologie, het team, live-oplossingen en HEZ-tokens in zijn ecosysteem. Hermez zal opereren onder de naam Polygon Hermez als onderdeel van Polygon’s aanbod. De Polygon suite biedt al oplossingen zoals onder andere Polygon PoS, Polygon SDK en Polygon Avail. Het toegezegde bedrag voor de fusie was 250 miljoen MATIC-tokens, tegen de huidige koers is dat 322 miljoen euro.

De twee projecten voegen hun eigen tokens samen: Polygon’s MATIC en Hermez’s HEZ. HEZ-houders kunnen hun tokens inwisselen tegen een tarief van 3,5:1 per MATIC-token. HEZ-tokens worden op een gegeven moment uitgefaseerd, maar hier is nog geen datum voor geprikt.

Unieke fusie

Volgens de aankondiging is de deal de ‘eerste volledige fusie van het ene blockchain-netwerk in het andere.’ Het is ook een van de eerste gevallen van een symbolische fusie.
Hermez is volgens de aankondiging de enige gedecentraliseerde rollup, wat betekent dat het transacties uitvoert met behulp van blockchain buiten de belangrijkste Ethereum-keten of laag-1. Het maakt gebruik van ZK-technologie, die cryptografische algoritmen gebruikt om transacties te verifiëren en af ​​te wikkelen zonder de onderliggende data te gebruiken.

Ook maakt het systeem snellere tokenoverdrachten mogelijk en bespaart het blokruimte. Ter vergelijking:  Een standaardtransactie van Ether heeft ongeveer 100 bytes in de keten nodig, terwijl een transactie met Hermez ongeveer 10 bytes in beslag neemt.

De fusie tussen Polygon en Hermez maakt deel uit van Polygons strategische inzet voor op zero-knowledge gebaseerde oplossingen. In een blogpost vorige week kondigde Polygon aan dat ze 850 miljoen euro hebben uitgetrokken voor het adopteren, ontwikkelen en verwerven van ZK-projecten en -oplossingen.

Wat is zero knowledge?

Is het mogelijk om aan te tonen dat iets waar is zonder de gegevens te onthullen die dit bewijzen? Dit is wat de ‘Zero Knowledge Proof’-technologie voorstelt, een techniek die cryptografische algoritmen gebruikt, zodat verschillende partijen de waarheid van informatie kunnen verifiëren zonder de gegevens waaruit de informatie bestaat te delen.

Ter illustatie: Iemand kan bijvoorbeeld aantonen dat hij de juiste leeftijd heeft om toegang te krijgen tot een product of dienst, zonder dat hij hoeft te onthullen hoe oud hij is. Of iemand kan bewijzen dat hij voldoende inkomen heeft om een product te kopen, zonder het exacte bedrag dat hij bezit te hoeven delen. Mocht je hier meer over willen weten, dan raden wij Zero Knowledge Proof: How to Preserve Privacy in a data-based World aan.

The post Polygon (Matic) neemt Hermez Network over voor 322 miljoen euro vanwege Zero Knowledge appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Bitcoin dominance threatens ‘likely top’ despite BTC price eyeing $45K

Bitcoin analysis suggests that all may not be well for BTC price strength as altcoins make their move. Markets News Join us on social networks Bitcoin (BTC) risks...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo