Polkadot stijgt 13% en bereikt nieuwe all time high in aanloop naar 11 november

DOT heeft gisteren voor het eerst gebroken met de grens van 50 dollar (43,11 euro) en steeg zelfs nog even door om een nieuwe all time high te bereiken. Om 22:00 uur bereikte de koers van Polkadot het hoogste punt met 50,87 dollar. Dit is ongeveer 2 dollar meer dan het hoogste punt wat in mei werd behaald.

Door deze stijging is de marketcap (aantal coins in omloop vermenigvuldigd met de koers) gestegen en staat Polkadot weer boven Shiba Inu en Dogecoin, en XRP komt zo wel heel dicht in de buurt.

Veilingen van parachains

De nieuwe all time high van de koers van Polkadot komt niet uit de lucht vallen. Er is veel positiviteit op de markt rondom Polkadot. Dit komt doordat op 11 november de langverwachte veilingen van parachains van start gaan.

Polkadot is een blockchain-protocol dat meerdere blockchains met elkaar verbindt. Ontwikkelaars kunnen bouwen op een eigen keten, een parachain. Die keten staat in verbinding met de relais-chain. Dit is de hoofdblockchain van Polkadot, ook verantwoordelijk voor de beveiliging van alle parachains.

Er is maar een beperkt aantal parachains beschikbaar en deze worden allemaal geveild. De eerste batch van vijf Polkadot-parachainveilingen staat gepland op 11 november, en wordt opgevolgd door elke week een nieuwe veiling. Partijen die gebruik willen maken van een parachain, moeten bieden met DOT, de token van Polkadot. Vandaar dat er veel optimisme is in de markt.

Motie voor leningen goedgekeurd

Er is nog meer nieuws rondom Polkadot. Naast de all time high en de spanning rondom de veilingen is er ook een motie ingediend en goedgekeurd.

Dit betekent dat het publiek nu mag stemmen over deze motie. Inhoudelijk gaat het voorstel om Polkadot Runtime te upgraden naar v9122. Hierdoor kunnen leningen van het publiek aan projecten verstrekt worden vanaf 4 november. Ook kan vanaf die datum een project zich registeren voor een parachain.

Investeer in Polkadot, krijg 10 euro van ons

Handel in Polkadot met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Claim je € 10 gratis

Liever eerst meer informatie?

The post Polkadot stijgt 13% en bereikt nieuwe all time high in aanloop naar 11 november appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo