Polkadot kondigt een 777 miljoen dollar netwerkgroei ontwikkelingsfonds aan

Gavin Wood’s aankondiging komt weken voor de parachain veilingen lancering, die voor 11 november gepland staan

Gavin Wood, de oprichter van Polkadot, heeft aangekondigd dat de kas van het blockchain platform meer dan 777 miljoen dollar aan DOT tokens bevat, wat een aanzienlijk bedrag is dat developers volgens hem kunnen gebruiken om het project verder op te bouwen en te verbeteren.

In een tweet die op 17 oktober werd gepost, merkte Wood op dat de kas van Polkadot meer dan 18,9 miljoen DOT bezit, of ongeveer 777 miljoen dollar tegen de huidige waarde van het token. Dit geld kan volgens hem deel van een ontwikkelingsfonds uitmaken om zo het ecosysteem van het netwerk op te bouwen en te verbeteren.

Hij suggereerde verder dat het geld gebruikt zou kunnen worden om de community over Polkadot en het crypto ecosysteem te informeren.

https://twitter.com/gavofyork/status/1449680359138996230 

Volgens Wood, die ook Kusama oprichtte en een mede-oprichter van Ethereum is, wordt de hoeveelheid DOT die in kas wordt gehouden vanuit het netwerkprotocol verzameld, waarbij er via “vergoedingen, slashes en suboptimale staking configuraties” DOT in het contract wordt ontvangen.

Hij voegde eraan toe dat het het beste is als deze DOT goed besteedt wordt, en merkt op:

Als het ongebruikt blijft, dan wordt het langzaamaan verbrand. Op dit moment wordt er elke maand 239.988 DOT verbrand.

Polkadot parachain veilingen

DOT is één van de crypto’s die de afgelopen weken geweldige prestaties heeft geleverd, waarbij de DOT/USD de afgelopen zeven dagen een stijging van meer dan 21% zag.

Het optimisme rond de cryptovaluta wordt grotendeels door de aanstaande parachain lancering aangedreven, een langverwacht evenement die een explosie in de groei van het Polkadot netwerk zal laten zien.

Parachains zijn in feite zijketens waarop developers gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen, waarbij de technologie de interoperabiliteit tussen protocollen en de ‘Relay Chain’ eenvoudiger, goedkoper en veiliger maakt.

Het voorstel van Wood zou miljoenen dollars aan gedecentraliseerde financiële (DeFi) developers beschikbaar kunnen stellen en zo een nieuw tijdperk voor het achtste grootste cryptoproject volgens marktkapitalisatie in kunnen luiden.

Het voorstel heeft echter nog de goedkeuring van de bestuursraad van Polkadot nodig, waarbij de participatie van de community essentieel is om het kasgeld vrij te kunnen geven.

The post Polkadot kondigt een 777 miljoen dollar netwerkgroei ontwikkelingsfonds aan appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

IBM, Microsoft, others form post-quantum cryptography coalition

IBM Quantum and Microsoft have formed a coalition to tackle post-quantum cryptography alongside not-for-profit research tank MITRE, U.K.-based cryptography firm PQShield, Google sibling company SandboxAQ,...

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo