Pensioenfonds met 60 miljard euro in beheer gaat investeren in bitcoin en crypto

Het wordt tijd dat Nederlandse banken, pensioenfondsen en financiele instellingen hun blik verruimen, anders worden ze links en rechts ingehaald. Het Australische pensioenfonds Rest Super heeft tijdens de algemene ledenvergadering bekend gemaakt dat ze een deel van hun fondsen willen gebruiken voor cryptocurrency.

Business Insider schrijft dat het gaat om een herverdeling van de portefeuille.

Deel van geld in crypto

Rest Super is een van de allereerste, grote pensioenfondsen ter wereld die onderzoek verricht naar het investeren in cryptocurrency. Tijdens de vergadering verklaarde de chief investment officer van het bedrijf dat hoewel de sector volatiel blijft, het fonds er nog steeds een klein deel van het geld naartoe zal verplaatsen.

De beheerders van het fonds vertelden Business Insider dat ze niet op zoek zijn naar langetermijnblootstelling aan de markt en hebben besloten om voor de middellange termijn te beleggen. Ze hopen dat dit voldoende zal zijn voor het pensioenfonds van 60 miljard euro.

Stap in de juiste richting

Het fonds verkent momenteel de sector door verschillende activaklassen te onderzoeken en zal later een definitieve investeringsbeslissing nemen, aldus fondsbeheerder Andrew Lill. Naast onderzoek naar beleggingsopties, zei Lill dat het fonds nog steeds te maken heeft met veiligheids- en regelgevingsaspecten.

Grote fondsen uit Australië en andere landen (niet Nederland) lijken steeds meer hun intrede te doen op de cryptomarkt vanwege de goede prestaties en stijgende koersen. Zie deze beslissing van het fonds dan ook als slechts één stap in de richting van een grotere acceptatie vanuit de markt.

Australië laat van zich horen

Er komen steeds meer hoopgevende geluiden uit Australië. De grootste bank van Australië zal klanten binnenkort toestaan om direct bij hun via de app cryptocurrency te kopen, verkopen en aan te houden. Commonwealth Bank is hiermee de eerste bank van Australië die dit aanbiedt en de app heeft 6,5 miljoen gebruikers.

De komende weken wordt het proefprogramma uitgerold waardoor klanten toegang krijgen tot 10 cryptocurrency’s, waaronder Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash en Litecoin. Verdere functies zullen naar verwachting in 2022 worden toegevoegd.

The post Pensioenfonds met 60 miljard euro in beheer gaat investeren in bitcoin en crypto appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo