PayPal brengt binnenkort crypto super app op de markt, zegt CEO

Betalingsverwerker PayPal zei dat het aan een cryptovaluta super app werkt en dat die binnenkort uitgebracht zal worden.

PayPal CEO Dan Schulman onthulde gisteren tijdens de Q2 2021 investor update call van het bedrijf dat ze dicht bij het uitbrengen van hun cryptovaluta super app zijn. Hij verklaarde dat gebruikers niet veel langer zullen hoeven te wachten om via hun platform van extra cryptovaluta functies gebruik te kunnen maken.

Schulman vertelde beleggers dat de codering van de eerste versie van PayPal’s super app wallet al af is, en hij verwacht dat de wallet in de komende maanden beschikbaar zal zijn voor de Amerikaanse klanten. Hij gaf echter niet aan in welke maand hij verwacht dat de app beschikbaar zal zijn voor beleggers en handelaren in crypto.

Volgens PayPal komt de super app wallet met allerlei functies zoals onder andere sparen met hoog rendement, berichtenfunctie, versnelde toegang tot gestorte fondsen en extra functionaliteiten voor crypto. De CEO wees erop dat in dit ontwerp elke wallet zal worden aangestuurd door geavanceerde AI en machine learning mogelijkheden, waardoor ze uniek zijn.

Schulman zei: “We zijn een van de weinige betalingsbedrijven die consumenten al toestaan om crypto als financieringsbron te gebruiken. We zien ook een sterke adoptie van Venmo en een groeiende handel in crypto op het platform.”

PayPal bracht een paar maanden terug haar crypto diensten op de markt, waardoor miljoenen PayPal gebruikers blootstelling aan Bitcoin en een paar andere crypto’s kregen. Het door PayPal gerunde Venmo volgde daar een paar maanden later mee.

Eerder deze maand verhoogde de online betalingsgigant de limiet op crypto aankopen voor een aantal gebruikers in de Verenigde Staten. Eerder lag die limiet op 20.000 dollar, maar PayPal heeft die nu tot 100.000 dollar verhoogt.

Tijdens de investor call van gisteren onthulde PayPal dat het aan het eind van het tweede kwartaal meer dan 400 miljoen actieve gebruikersaccounts had, met in die periode een totaal betalingsvolume van 311 miljard dollar.

The post PayPal brengt binnenkort crypto super app op de markt, zegt CEO appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Tether announces wallet-freezing policy for OFAC-sanctioned persons

Tether is expanding control sanctions to the secondary market in an effort to cooperate with regulators in the United States. News Join us on social networks Stablecoin issuer...

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo