Over 40 jaar betaalt iedereen met ponzi Bitcoin, volgens South Park

De beroemde Amerikaanse animatieserie South Park drijft de spot met bitcoin in de meest recente aflevering. Bitcoin wordt een ‘fly-by-night Ponzi’ genoemd.

In de laatste aflevering

Het fragment komt uit de allernieuwste aflevering van South Park, deze werd gisteren in Amerika uitgezonden. Tijd om je oud te voelen: dit is het 24e seizoen van de tekenfilmserie.

Deze aflevering gaat over de situatie na de pandemic in de Verenigde Staten. De makers laten de toekomst zien en welke rol technologie hier een rol in speelt.

Betalen met bitcoin over 40 jaar

In de aflevering betaalt de volwassen Stan Marsh (normaal met blauwe muts), een van de hoofdpersonen van de show, voor een verblijf in een klein motel genaamd Super 12 met behulp van Bitcoin. De situatie speelt zich ongeveer 40 jaar later af. Een kassière vertelt Stan dat ze alleen Bitcoin en andere cryptocurrency’s accepteren omdat de wereld heeft besloten om centraal bankgeld te laten vallen.

Spoilerwaarschuwing

En hier komt de grappige plottwist. Doorlezen op eigen risico vanwege spoilers.

Een echte bitcoiner verwacht nu een betoog van de makers tegen de centrale banken waar bitcoin als alternatief wordt aangedragen. Maar South Park staat er juist bekend om, om het andere te doen.

De kassière vertelt Stan dat de wereld heeft besloten om fly-by-night Ponzi’s te gebruiken. Hiermee lijken ze te verwijzen naar andere cryptocurrency’s die naam en faam (en schaam) hebben gemaakt door dat ze van de een op de andere dag gerugpulled werden.

Ofwel, de makers van die crypto’s gingen er met al het geld vandoor.

Scams zijn van alle tijden

De show staat bekend om zijn satirische karakter en het afzeiken van sterke sociale onderwerpen, wat crypto nu is.

Hoewel er dit jaar nog steeds scams zijn, lijken het er al veel minder dan de bullrun van 2017. Bij elke investering in een ICO moest je maar hopen dat het goed zou komen.

Ook nu geldt dat als je je geld in een coin steekt, je goed onderzoek moet doen naar het project.

The post Over 40 jaar betaalt iedereen met ponzi Bitcoin, volgens South Park appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo