Oprichter van Ethereum (ETH): Oekraïne kan volgende Web3-hub worden

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, heeft onlangs de Kyiv Tech Summit bezocht in Oekraïne. Hier uitte hij zijn steun voor de inwoners en hij leek erg optimistisch over de toekomst van Web3 en cryptocurrency’s in het land.

Waar was hij?

De Kyiv Tech Summit was een Web3 Hackathon die plaatsvond van 6 tot 9 september. Het focuste zich op de kracht van technologie om echte problemen in Oekraïne op te lossen. Deelnemers mochten daar hun plannen presenteren om bepaalde problemen op te lossen. Buterin zag de toegevoegde waarde hiervan en besloot af te reizen naar het geteisterde land.

Tijdens de bijeenkomst zei de Ethereum-oprichter dat dit zijn eerste keer was in de hoofdstad van Oekraïne. Hij was vol bewondering dat het land temidden van oorlog nog steeds zulke grote technologische ontwikkelingen doormaakt. “Het is ongelooflijk. Dapper zijn zoals Oekraïne, toch?”, zo luidde zijn retorische vraag.

“Ik wilde zelf zien wat voor Ethereum-gebaseerde projecten en toepassingen hier worden gemaakt, om de mensen erachter te leren kennen”, vertelde Buterin over zijn intentie om te komen. Hij ziet veel potentie in het land en merkt op dat Oekraïners blijven bouwen aan een Web3-gemeenschap. Buterin denkt zelfs dat het land een middelpunt wordt van de Web3-gemeenschap.

Oekraïne als Web3-hub

“Ik denk dat Oekraïne wel eens het volgende Web3-hub zou kunnen worden. De Ethereum Foundation heeft centra in Berlijn en Singapore, omdat de gemeenschappen daar organisch zijn gegroeid”, zo vertelde hij over andere landen.

“Een land kan een Web3-hub worden als zijn inwoners actief geïnteresseerd zijn in deze technologie en besluiten om een grote bijdrage te leveren aan de ontwikkeling ervan”, vertelt Buterin. “Oekraïne heeft zowel de capaciteiten als de vastberadenheid om dit te doen.”

69.420 dollar in cryptoprijzen

De hackathon had 540 deelnemers en de winnaars kregen een deel van 69.420 dollar aan crypto. De grootste prijs was 5.000 dollar, en deze werd gevolgd door prijzen van 2.500 dollar en 1.000 dollar (ook in crypto).

All Dutch and English crypto news!

Solar ‘Bazooka’ Bitcoin mine warms warehouse amid Europe’s energy crisis

It's another win for Bitcoin miners and the environment. A Dutch Bitcoiner has installed a Bitcoin (BTC) miner in a warehouse to replace the heating...

Korean police reportedly arrest first person involved in Terra collapse

After months of investigation without any single arrest and the main offender on the run teasing the enforcers on Twitter, South Korean police have reportedly...

Bitcoin fails to move towards the $21,368 resistance level: Will it dip soon?

Bitcoin has performed well over the last few days but has failed to surge past the resistance level above $21k. Bitcoin, the world's leading cryptocurrency, has...

Most cryptocurrencies are securities, says SEC’S Gary Gensler

Gary Gensler believes that most cryptocurrencies are securities and wants the SEC to regulate the market.   Gary Gensler, the Chairman of the United States Securities and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo