Om te voorkomen dat hackers nep-BSV verkopen, vraagt Bitmart voor een verbod

Om te voorkomen dat Chinese hackers illegale overdrachten uitvoeren met frauduleuze Bitcoin SV (BSV) op zijn platform, heeft de eigenaar van crypto-uitwisseling Bitmart een bod ingediend voor een voorlopige voorziening. GBM Global Holdings, de eigenaar van Bitmart diende, zijn bod in bij een federale rechter in New York, volgens een rapport van 26 juli.

GBM Global Holdings diende zijn bod in ondanks dat de frauduleuze activiteiten grotendeels buiten de staat plaatsvonden. De Southern District Court van New York heeft toch jurisdictie over frauduleuze of manipulatieve handelingen met voorzienbare gevolgen in New York, betoogde het bedrijf. En daarom vraagt het bedrijf aan de rechter in te grijpen voordat de hackers de illegale crypto kunnen verkopen op de open markt.

Naar verluidt is het bod zwaar geredigeerd en beweert dat als er geen tussenkomst is, het namens de getroffen gebruikers aanzienlijk moeilijker zal zijn om het geld terug te vorderen. De hackers hebben minimaal 43 van zijn gebruikers in de Verenigde Staten opgelicht, beweert Bitmart. Hierbij werden in strijd met de Amerikaanse Commodities and Exchange Act frauduleuze BSV gemaakt.

Op 8 juli ontdekte de in Zwitserland gevestigde Bitcoin Association, de frauduleuze munten voor het eerst. Naar verluidt werden de fraudleuze coins gemaakt door een blok-reorganisatie-aanval op het Bitcoin SV-netwerk. Dit betekent het onwettig forken van de blockchain om de dubbele besteding van coins mogelijk te maken.

Naar verluidt heeft Bitmart, gevestigd op de Kaaimaneilanden, frauduleuze transacties geïdentificeerd die verband houden met de aanval op ten minste acht andere crypto-uitwisselingen, waaronder Binance, Huobi, Okex en Kucoin.

Met de opmerking dat het tenminste twee frauduleuze transacties van gedaagden met twee New Yorkse gebruikers van zijn cryptocurrency-uitwisseling heeft kunnen identificeren, heeft GBM zijn beroep op de rechter van New York versterkt. Verder heeft GBM beweerd dat de hackers de cryptocurrency hebben overgedragen aan andere beurzen die klanten in New York bedienen met de bedoeling ze te verkopen.

GBM voegde eraan toe dat als ze dergelijke verkopen mogen doen, ze bijna zeker transacties zullen uitvoeren met in New York gevestigde tegenpartijen. GBM hoopt een interventie veilig te stellen die haar gebruikers zou kunnen beschermen. Het bedrijf betoogt dat het om buitenlandse beklaagden gaat, hackers gericht op fraude die onmogelijk te identificeren zijn. Het is bijna niet waarschijnlijk dat ze een schadevergoeding zouden betalen, zei GBM.

Voor de eiser is er geen manier om veilig ultiem herstel, behalve het ontvangen van een bevel van al geïdentificeerde, door fraude verwekte cryptocurrency. Gecentraliseerde crypto-uitwisselingen blijven kwetsbaar voor hen, hoewel hacks en exploits steeds meer gericht zijn op de ontluikende DeFi-ruimte. De meest prominente zaak in 2020 was de in Singapore gevestigde beurs KuCoin.

Toch troffen andere kleinere hacks onder meer het Italiaanse platform Altsbit.

Het bericht Om te voorkomen dat hackers nep-BSV verkopen, vraagt Bitmart voor een verbod verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo