Nieuw wetsvoorstel voor crypto gelekt in VS

Een gloednieuw Amerikaans wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat crypto opgenomen wordt in het traditionele financiële systeem. Dit meldt CryptoSlate naar aanleiding van het wetsvoorstel dat vandaag wordt onthuld.

Crypto in het financiële systeem

Senator Cynthia Lummis heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend met als doel digitale activa volledig te integreren in het Amerikaanse financiële systeem. Zij werkte hiervoor samen met senator Kirsten Gillibrand, een New Yorkse. Zij zijn beide verantwoordelijk voor de totstandkoming van het wetsvoorstel.

Deze samenwerking van de twee senatoren wordt volgens CryptoSlate gezien als een onpartijdige actie in de richting van crypto-regelgeving.

Het wetsvoorstel suggereert de oprichting van een zelfregulerende instelling, die de leiding krijgt over cryptocurrency’s en andere digitale activa. Dit is wel belangrijk, aangezien er vaak beslissingen worden gemaakt door mensen die niet veel afweten van crypto. De wetgevers hinten ook op het vrijstellen van bitcoin miners van wetten die financiële makelaardijbedrijven begeleiden. Dit is goed nieuws voor miners in de Verenigde Staten.

Er is ook een versie gelekt volgens CoinTelegraph (zie draadje van de tweet hierboven). En in dit uitgelekte wetsvoorstel worden belangrijke aandachtspunten voor de toezichthouders belicht. Hierbij worden decentralized finance , stablecoins, DAO’s en crypto exchanges genoemd.

Uitvoerende bevel over crypto

Om crypto te implementeren in het financiële systeem, zonder dat bestaande instellingen gevaar lopen, zijn veel regels en regulering nodig. Dit blijkt ook uit het uitvoerende bevel dat in maart werd uitgebracht. Dat zijn de kaders waarbinnen de Verenigde Staten zich kan bewegen in het cryptolandschap en vooral bedoeld om de gebruikers te beschermen.

In dit bevel wordt ervoor gepleit dat de VS de technologie omtrent crypto niet in de weg wil zitten. Het nieuwe wetsvoorstel lijkt daar, gelukkig, ook niet tussen te komen. Maar het kost de VS veel werk om alles in goede banen te leiden. Een nieuwe markt implementeren in een bestaande financiële markt is erg eng en vooral voor centrale banken.

FED wil tegelijkertijd meer regulatie

Christopher Waller van de Amerikaanse centrale bank (FED) vertelde namelijk afgelopen week nog dat crypto investeerders meer regulatie willen. De belangrijkste reden hiervoor, volgens Waller:

“De samenleving wil nieuwe en slecht begrepen markten voor financiële producten reguleren. Het is niet bedoeld om vermogende beleggers te beschermen, maar om de samenleving te beschermen tegen de vaak onweerstaanbare druk om de verliezen van beleggers met beperkte middelen te socialiseren en om de verspreiding van financiële stress te beperken.”

Het lijkt er vooral op dat de FED investeerders niet volwassen genoeg kan inschatten. Of ze ervaren zelf veel problemen om zich in het crypto landschap te manoeuvreren. Iets wat de twee senatoren op dit moment wel voor elkaar krijgen.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin network power demand falls to 10.65GW as hash rate sees 14% drop

The overall power consumption of the Bitcoin (BTC) network recorded a drastic drop after mimicking the two-week-long fall in the mining hash rate, which reduced...

It seems NFT-themed Bored & Hungry restaurant no longer accepts crypto

The Los Angeles Times reported Friday that recently opened NFT-themed burger joint Bored & Hungry no longer accepts cryptocurrency as a form of payment for...

Celsius Network hires advisers ahead of potential bankruptcy: Report

Crypto lending platform Celsius Network has reportedly onboarded advisers from a management consulting firm in advance of the company possibly facing bankruptcy. According to a Friday...

Crypto Stories: YouTuber Paco de la India explains his travels using Bitcoin

A YouTuber started traveling the world to see whether he could survive solely on Bitcoin as a means of payment. In the latest episode of Cointelegraph's...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo