Nieuw wetsvoorstel voor crypto gelekt in VS

Een gloednieuw Amerikaans wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat crypto opgenomen wordt in het traditionele financiële systeem. Dit meldt CryptoSlate naar aanleiding van het wetsvoorstel dat vandaag wordt onthuld.

Crypto in het financiële systeem

Senator Cynthia Lummis heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend met als doel digitale activa volledig te integreren in het Amerikaanse financiële systeem. Zij werkte hiervoor samen met senator Kirsten Gillibrand, een New Yorkse. Zij zijn beide verantwoordelijk voor de totstandkoming van het wetsvoorstel.

Deze samenwerking van de twee senatoren wordt volgens CryptoSlate gezien als een onpartijdige actie in de richting van crypto-regelgeving.

Het wetsvoorstel suggereert de oprichting van een zelfregulerende instelling, die de leiding krijgt over cryptocurrency’s en andere digitale activa. Dit is wel belangrijk, aangezien er vaak beslissingen worden gemaakt door mensen die niet veel afweten van crypto. De wetgevers hinten ook op het vrijstellen van bitcoin miners van wetten die financiële makelaardijbedrijven begeleiden. Dit is goed nieuws voor miners in de Verenigde Staten.

Er is ook een versie gelekt volgens CoinTelegraph (zie draadje van de tweet hierboven). En in dit uitgelekte wetsvoorstel worden belangrijke aandachtspunten voor de toezichthouders belicht. Hierbij worden decentralized finance , stablecoins, DAO’s en crypto exchanges genoemd.

Uitvoerende bevel over crypto

Om crypto te implementeren in het financiële systeem, zonder dat bestaande instellingen gevaar lopen, zijn veel regels en regulering nodig. Dit blijkt ook uit het uitvoerende bevel dat in maart werd uitgebracht. Dat zijn de kaders waarbinnen de Verenigde Staten zich kan bewegen in het cryptolandschap en vooral bedoeld om de gebruikers te beschermen.

In dit bevel wordt ervoor gepleit dat de VS de technologie omtrent crypto niet in de weg wil zitten. Het nieuwe wetsvoorstel lijkt daar, gelukkig, ook niet tussen te komen. Maar het kost de VS veel werk om alles in goede banen te leiden. Een nieuwe markt implementeren in een bestaande financiële markt is erg eng en vooral voor centrale banken.

FED wil tegelijkertijd meer regulatie

Christopher Waller van de Amerikaanse centrale bank (FED) vertelde namelijk afgelopen week nog dat crypto investeerders meer regulatie willen. De belangrijkste reden hiervoor, volgens Waller:

“De samenleving wil nieuwe en slecht begrepen markten voor financiële producten reguleren. Het is niet bedoeld om vermogende beleggers te beschermen, maar om de samenleving te beschermen tegen de vaak onweerstaanbare druk om de verliezen van beleggers met beperkte middelen te socialiseren en om de verspreiding van financiële stress te beperken.”

Het lijkt er vooral op dat de FED investeerders niet volwassen genoeg kan inschatten. Of ze ervaren zelf veel problemen om zich in het crypto landschap te manoeuvreren. Iets wat de twee senatoren op dit moment wel voor elkaar krijgen.

All Dutch and English crypto news!

Nigeria puts faith in new crypto-friendly regulator

The Nigerian president appointed the new Securities and Exchange Commission (SEC) chair to regulate the capital market, bolster investor confidence and advance economic development. News Own this...

Miljardair: Bitcoin gaat profiteren van instappen Morgan Stanley en UBS

Crypto-investeerder Brian Kelly claimt in een interview met CNBC Fast Money dat het instappen van grote investeringspartijen als Morgan Stanley een grotere impact op de...

Tokenization’s next phase requires real-world data integration — Chainlink

Chainlink Labs’ director of capital markets said that enhancing tokens with real-world data could unlock better applications than traditional finance. News Own this piece of crypto history Collect...

Bitcoin short liquidation risk surges as BTC price dips under $64K

Liquidation levels form an increasingly large cloud above BTC spot price as Bitcoin rests near $64,000. Market Update Own this piece of crypto history Collect this article as...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo