NFT muziekplatform van John Legend haalt 7,5 miljoen dollar op in eerste investeringsronde

Muziek en NFT’s lijken perfect hand in hand te gaan. OurSong, een NFT-platform voor muziek, heeft 7,5 miljoen dollar (7,1 miljoen euro) opgehaald in de eerste ronde van investeringen. Ondanks de vele euro’s in de NFT-markt, is dit nog steeds een gigantisch bedrag.

Twee bekende oprichters

OurSong is een afgeleide van Our Happy Company. Dit is een bedrijf, mede opgericht door muzikant John Legend. Een muzikant met 21,5 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, en op datzelfde platform maar liefst 1,7 miljard streams op zijn nummer 1 hit ‘All Of Me’.

Daarnaast is het opvallend dat hij dit samen met de oprichter van Twitch deed; Kevin Lin. Samen hebben deze twee een gigantisch bereik, en waarschijnlijk komt daar een groot gedeelde van die 7,5 miljoen dollar vandaan. Genoeg over meneer Legend en Lin, terug naar crypto.

Zelf muziek NFT’s maken

Bij de eerste investeringsronde heeft OurSong 7,5 miljoen dollar opgehaald, terwijl het bedrijf ernaar streeft om het muziek non-fungible token (NFT)-platform OurSong uit te breiden. “De financieringsronde werd geleid door Infinity Ventures Crypto en Animoca Brands”, vertelde het bedrijf deze week. “Het platform stelt gebruikers in staat om muziek NFT’s te maken of te kopen met fiat of stablecoin USDC.”

Als je dus een bandje hebt, of artiest bent, zou het makkelijk zijn om via OurSong een eigen muziek NFT te maken. Als je deze af hebt, kan je deze vervolgens distribueren via het platform en verkopen voor fiat of USDC.

Streaming diensten betalen weinig

De reden dat ze besloten om dit platform te ontwikkelen, is omdat de huidige muziek streaming diensten te weinig betalen. Het is voor een gemiddelde artiest haast onmogelijk om van de ‘vergoedingen’ van deze platforms te leven.

“De business van muziek streaming schaalde enorm in de laatste anderhalf decennium, en de eenheidsprijs van een liedje is minimaal,” vertelde Terence Leong, een andere OurSong medeoprichter aan Forkast. Hij voegde eraan toe dat muziek NFT’s kunnen helpen om de waarde terug te brengen. “We gaan eigenlijk terug naar het hebben van een eenheidsprijs voor muziek.”

All Dutch and English crypto news!

44 centrale banken praten in El Salvador over Bitcoin en financiële inclusie

Sinds dinsdag zijn 44 vertegenwoordigers van verschillende centrale banken en financiële instellingen neergestreken in El Salvador. Het hoge bezoek komt voornamelijk uit ontwikkelingslanden. De president van...

Analysts note parallels with March 2020: Will this time be different?

Analysts in both crypto and traditional markets have noted some startling similarities between the recent downturn and the one caused by a pandemic panic in...

German BaFin official calls for ‘innovative’ EU-wide DeFi regulation

Birgit Rodolphe, an executive director at Germany's Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) has called for innovative and uniform regulation of the decentralized finance (DeFi) space...

Ethereum’s popularity ‘a double-edged sword’ — a16z’s State of Crypto Report

Crypto venture fund giant Andreessen Horowitz (a16z) has highlighted that development and demand on Ethereum is "unmatched" despite the network's high transaction fees. The firm does...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo