Nep bedenker Bitcoin moet 100 miljoen dollar betalen aan nabestaanden overleden zakenpartner

Craig Wright moet 100 miljoen dollar betalen aan de nabestaanden van Kleiman. Hij komt hier goed mee weg, de aanklagers mikten namelijk op het zesvoudige. Wright staat bekend om zijn gedurfde claim dat hij Satoshi Nakamoto is.

Misleiding eigendom bitcoin

Een rechtbank in Miami heeft het vonnis op 6 december opgetekend, in deze zaak wordt beweerd dat Wright een voormalige medewerker heeft misleid over intellectueel eigendom van bitcoin.

De medewerker, Dave Kleiman, werkte met Wright samen voordat hij in 2013 kwam te overlijden. Zijn vertegenwoordiging claimde dat Wright en Kleiman samen 1,1 miljard bitcoins hadden gemined. De advocaten voerden aan dat team Kleiman recht had op de helft van deze bitcoins, wat neerkomt op ongeveer 54 miljard dollar.

Team Kleiman zette in op 600 miljoen dollar plus schadevergoedingen. Wright komt dus goed weg met 100 miljoen dollar.

Fiat en geen bitcoin

Velen hoopten echter op meer. Craig Wright heeft namelijk meerdere malen beweert Satoshi Nakamoto te zijn, de bedenker van bitcoin. Het zou mooi zijn als hij in deze rechtszaak moest aantonen dat hij werkelijk Satoshi zou zijn. Dat kan bijvoorbeeld door hem te dwingen de door Satoshi geminede bitcoin uit te geven.

Wright moet nu dus een enorm bedrag aan fiatgeld betalen, maar dat hoeft niet in bitcoin uitbetaald te worden.

Geen bewijs Satoshi

De zaak is al jaren aan de gang en Wright heeft meerdere keren in de rechtbank onvermoeid verklaard dat hij bitcoin heeft uitgevonden. Als Wright de zaak echt had verloren, had hij moeten bewijzen dat hij toegang heeft tot Satoshi’s bitcoins. Helaas voor degenen die hem het bewijs hadden willen zien, hoeft hij slechts 100 miljoen te betalen aan  Kleiman in verband met een aanklacht wegens onrechtmatig gebruik van fondsen.

Het vermeldenswaard dat de verdediging van Wright was dat Kleiman een vriend was en geen zakenpartner. De nabestaanden van Kleiman beweerden juist dat hij een cruciaal onderdeel was van de creatie van bitcoin .

Wright getuigde dat Kleiman hoogstens hielp bij het opschonen van de grammatica van het bitcoin whitepaper. En aangezien Kleiman geen programmeur was, kon hij niet helpen met de bitcoin-codes en debugging.

Dit zet een punt achter een van de meest gevolgde rechtszaken in de cryptomarkt (samen met die van Ripple).

Genoeg andere opmerkelijke rechtszaken

Het is niet verwonderlijk dat Wright de beslissing aanprijst als een overwinning. Maar hij heeft nog genoeg te doen, aangezien hij verwikkeld is in tal van andere juridische gevechten. Denk bijvoorbeeld aan de claim die hij in juni 202 legde op de fondsen van Mt. Gox. Laatstgenoemde beurs ging in 2014 ten onder.

Wright is ook betrokken bij verschillende andere belachelijke rechtszaken. Hij heeft zelf de ontwikkelaars van bitcoin aangeklaagd om 5 miljard dollar terug te krijgen in wat volgens hem gestolen bitcoin is.

Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA), een non-profit crypto organisatie, heeft een rechtszaak aangespannen tegen Wright nadat hij Bitcoin.org had bedreigd met juridische stappen over auteursrechtclaims met betrekking tot de bitcoin-whitepaper.

The post Nep bedenker Bitcoin moet 100 miljoen dollar betalen aan nabestaanden overleden zakenpartner appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo