NEO prijsanalyse: NEO/USD is op prijzen boven de 55 dollar gefocust

De Bulls proberen na een herstel vanaf een dieptepunt van 49,50 dollar de macht te behouden

De prijs van NEO is op het moment van schrijven in de afgelopen 24 uur met 1,5% gedaald en zelfs met 6,6% in de afgelopen week, maar de kopers doen hun uiterste best om de prijzen boven de 50 dollar te houden, om zo mogelijk nieuwe piekprijzen te kunnen bereiken.

NEO prijsvooruitzicht op de dagelijkse prijsgrafiek

De NEO prijs overschreed meerdere weerstandsniveaus op de dagelijkse prijsgrafiek terwijl het binnen een stijgend parallel prijskanaal handelde. De opwaartse trend omvatte alsmede een run langs de 37,68 dollar prijsbarrière, waarbij de bulls eerder van een verhoogde koopdruk gebruik maakten om begin juni een prijs zo rond de 62,97 dollar mogelijk te maken.

Dankzij haar neergang onder de ondersteuningslijn van het oplopende prijskanaal moest NEO/USD echter wederom een ondersteuning in de buurt van de 49,50 dollar beproeven. Het handelspaar heeft daarnaast ook een dalend driehoekspatroon gevormd, met de mogelijkheid voor nog meer verlies als de prijs onder de horizontale steunlijn van deze driehoek in de buurt van de 51 dollar zakt.

Het gebrek aan volume en een afnemende RSI suggereren eveneens dat de NEO prijs een nieuwe prijsdaling mee zou kunnen maken. In een bearish scenario zou NEO/USD dan in de buurt van de initiële ondersteuning zo rond de 48,58 dollar (horizontale ondersteuning) kunnen verhandelen.

NEO/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De huidige dagelijkse kaars laat ook zien dat de bulls de laatste dip proberen te overwinnen, maar wellicht wat meer volume nodig hebben om deze bearishe uitdaging te laten zegevieren. Kijkend naar de prijsgrafiek, zou het wegnemen van het negatieve sentiment ertoe kunnen leiden dat de kopers zich op het 20-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA) op de 54,84 dollar zullen richten. Een succes op dit prijsniveau zou vervolgens nog verdere winsten in de richting van de 59 dollar weerstandslijn mogelijk kunnen maken.

NEO prijsvooruitzicht op de 4-uurs prijsgrafiek

Het NEO/USD handelspaar verhandelt op de 4-uurs prijsgrafiek zowel onder de 20 SMA als de 50 SMA, waardoor het zo suggereert dat het bearishe prijsbeeld van de afgelopen dagen zal aanhouden. De prijs kan bij het verschijnen van de symmetrische driehoek zelfs nog lager gaan uitvallen.

NEO/USD 4-uurs prijsgrafiek.Bron: TradingView

Deze 4-uurs prijsgrafiek suggereert tevens dat er een sterke ondersteuning in de buurt van de 51 dollar is, plus het lange lichaam van de kaars geeft evenzo een groeiende koopdruk aan. Als er daarnaast nog naar de RSI gekeken worden, dan zou de opwaartse helling hiervan een nieuwe piek boven de 50 mogelijk kunnen maken en de bulls zo weer de touwtjes in handen kunnen geven.

In dat geval zouden de kopers zich op prijzen boven de 20 en 50 eenvoudige voortschrijdende gemiddelden kunnen richten, met als target een prijs zo tussen de 55,50 en 60 dollar.

Als jij graag NEO wilt aanschaffen, kijk dan op onze hoe je NEO kunt kopen webpagina.  https://coinjournal.net/neo/buy/ 

The post NEO prijsanalyse: NEO/USD is op prijzen boven de 55 dollar gefocust appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

SEC’s Gensler is loyal to banks, not an impartial regulator — Rep. Tom Emmer

United States Rep. Tom Emmer has spoken out against Securities and Exchange Commission chairman Gary Gensler during a hearing at the House Financial Services Committee...

UK politicians enter the metaverse, mainstream media says NFTs are worthless: Nifty Newsletter

In this week's newsletter, check out Glassnode data that shows nonfungible token (NFT) protocol Bitcoin Ordinals may not be clogging the network. Read about British...

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo