Nederlander verkocht zijn ziel als NFT voor 330 euro

Het AD meldt dat een Nederlander genaamd Stijn van Schaijk zijn ziel verkocht als Non-Fungible Token. Hiermee wilde hij het concept – waarbij je een ziel verkoopt – nieuw leven in blazen. Want zeg nou zelf, je wilt dit toch niet doen op de oude manier?

Aandacht voor crypto

Van Schaik zegt in het interview met het Algemeen Dagblad dat hij zijn ziel verkocht om te investeren in crypto. “Over cryptocurrency is nog zo veel onwetendheid, terwijl het niet meer iets is van de toekomst, maar van nu”, zegt Van Schaijk tegen het AD. Hij onderzocht hoe je NFT’s maakte en creëerde zo zijn NFT; Soul of Stinus.

3,3 miljoen waard

Deze Soul of Stinus is nog steeds te vinden op de NFT-marktplaats Open Sea. Zijn ziel is inmiddels niet meer te koop voor de ‘lage’ 330 euro, maar de huidige eigenaar wil hier meer dan 1000 ethereum voor. Op het moment van schrijven is de exacte waarde 3.663.042 dollar. In euro’s is dit gelijk aan ongeveer 3,34 miljoen.

Of iemand dit wil betalen voor een ziel is maar de vraag. Deze prijs ligt namelijk 10.000 keer zo hoog als voorheen. Om dit te betalen voor een NFT die maar 330 euro waard was, is wellicht een beetje overdreven.

‘Wat betekent een decentrale ziel?’

Toch is het hem gelukt om een ziel te lanceren op de blockchain. Van Schaijk is erg geïnteresseerd in het decentrale karakter van veel crypto’s, blijkt uit de omschrijving die hij plaatste bij zijn NFT.

“Hallo persoon, je kijkt momenteel naar een ziel. Voorlopig is ze van mij. Als ze eenmaal volledig op de blockchain staat, wie weet wat er dan gebeurt. Wat betekent het voor een ziel om gedecentraliseerd te zijn? Laten we dat uitzoeken”, zegt Van Schaijk over zijn NFT.

Tot nu toe staat een decentrale ziel vooral voor een veel te dure NFT. Maar het kan veel meer zijn, zegt hij nog tegen het AD. “Iemand kan hem doorverkopen, maar dat heeft de eigenaar tot nu toe niet gedaan. Dat betekent dat hij er van alles mee kan: hem gebruiken als verzekering voor het hiernamaals, als een garantie voor zijn eigen ziel, hij kan hem opofferen, bewaren, ruilen of een deal sluiten met de duivel. Ik sta voor alles open”, aldus Van Schaijk tegen het AD.

All Dutch and English crypto news!

Duur grapje: 10.000 bitcoin voor 2 pizza’s

Wist je dat iemand ooit 10.000 bitcoins heeft betaald voor twee pizza's? Op het moment van de transactie leek het een leuk idee: de waarde...

Crypto gaming and the monkey run: How we should build the future of GameFi

You've seen it before. An amazingly talented gaming founder teams up with a top-tier studio, promising to create a wondrous game experience built on the...

How to incorporate a DAO and issue tokens to be ready to raise money from VCs

What is a DAO? A DAO, or decentralized autonomous organization, is an online-based organization that exists and operates with no single leader or governing body. DAOs...

Web3, NFTs, Metaverse: The tools for a truly decentralized future

Attendees to the BlockDown Croatia 2022 festival were witness to Cointelegraph's discussions around sociopolitics of the Web3 ecosystem, non-fungible tokens (NFT) and the Metaverse. It...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo