Nansen: “Shiba Inu is de meest populaire cryptocurrency onder nieuwe wallets”

Je zou het op basis van de market cap van het project niet verwachten, maar volgens het onderzoeksbedrijf Nansen is Shiba Inu op dit moment mateloos populair. Zodanig zelfs, dat het project momenteel de populairste crypto is onder mensen die nieuwe wallets aanmaken. Dit baseert Nansen op on-chain onderzoek, waarin het de activiteit op alle blockchains met elkaar vergelijkt.

Shiba Inu is in trek

Over de afgelopen zeven dagen zijn er volgens Nansen ruim 12.000 nieuwe Shiba Inu wallets aangemaakt. Afgezien van de stablecoins is dat het hoogste aantal voor alle cryptocurrency’s. Wat dat betreft is het duidelijk dat het grote publiek of in ieder geval een hoop speculanten nog lang niet klaar zijn met de memecoin. In totaal werd er voor 56 miljoen dollar aan Shiba Inu naar de wallets in kwestie gestuurd.

Het is wel belangrijk om op te merken dat dit niet per definitie wallets zijn van mensen die voor het eerst Shiba Inu kopen. Volgens Nansen gaat het juist om wallets van mensen die al langer actief zijn. Afgezien daarvan blijft het opvallend dat Shiba Inu op dit moment de crypto is die het meeste aantal nieuwe wallets van de afgelopen zeven dagen kent.

Wat de koers betreft is daar over de afgelopen 24 uur in ieder geval weinig van te merken. Voor die periode zet het project namelijk een daling van 7,73 procent op de borden. Over de afgelopen zeven dagen presteert het daarentegen wel sterk met een stijging van 22 procent. Daarmee staat het binnen de top 100 op plek 15 op CoinMarketCap.

Nieuwe technologie voor Shiba Inu

De stijging in populariteit van Shiba Inu kan te maken hebben met de komst van nieuwe technologie. Er is namelijk een zogenaamde ‘layer-2 netwerk’ in de maak voor Shiba Inu. Met een tweede laag is het mogelijk om veel meer transacties te doen, omdat dan niet iedere transactie meer op de blockchain van het project terechtkomt. De eerste laag wordt als het ware ontzien door het bouwen van een tweede laag. Voor Bitcoin is er met het Lightning Network een vergelijkbare tweede laag.

De tweede laag van Shiba Inu krijgt de naam Shibarium en is een op Ethereum gebaseerde blockchain. Behalve schaalbaarheid, snelheid en goedkopere transacties, moet hiermee een stuk meer mogelijk worden voor Shiba Inu. Het doel van het project is vooral om de focus te leggen op zaken als de metaverse en gaming op de blockchain. Wat dat betreft kunnen we de komende periode een hoop interessante zaken van Shiba Inu verwachten.

Voordelen voor Shiba Inu

Behalve dat het überhaupt een goede ontwikkeling is voor Shiba Inu dat er met de tweede laag meer mogelijkheden komen, zitten er ook andere voordelen aan. Het idee met Shibarium is namelijk om een deel van de Shiba Inu tokens die op het platform circuleren te verbranden. Bij iedere transactie gaat er een deel van de Shiba Inu op de digitale brandstapel. Dat klinkt allemaal heel heftig, maar in feite betekent dit dat een deel van de Shiba Inu tokens voorgoed verloren gaat.

Dit zorgt ervoor dat de token schaarser wordt naarmate mensen het platform meer gebruiken. Uiteindelijk moet dat ook voor een incentive zorgen om meer mensen naar het project toe te trekken. Ethereum kent een vergelijkbaar mechanisme, waardoor er op dit moment ook behoorlijk veel Ethers uit de omloop verdwijnen.

All Dutch and English crypto news!

‘LEAKED BIDS’ — Binance, Galaxy Digital among secret bidders for Celsius assets

At least five firms placed bids on Celsius Network's crypto assets, including Binance, Bank To The Future and Galaxy Digital, according to leaked information shared...

UK’s FCA hints at why its given only 15% of crypto firms the regulatory nod

Despite the plans to turn the region into a bustling crypto hub, the United Kingdom's financial watchdog says it has given the all-clear to only...

CFTC’s Johnson urges Congress for expanded powers in crypto oversight

Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Commissioner Kristin Johnson has urged Congress to adopt legislation that "closes the current gap in the oversight of crypto spot...

US Senator Ted Cruz pushes for crypto in Congress… using snacks

Texan Republican Senator Ted Cruz is pushing the United States Congress to adopt cryptocurrency within its halls using an incentive both sides might agree on...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo