Morgan Stanley koopt voor miljoenen bitcoin aandelen Grayscale

Het Amerikaanse Morgan Stanley laat met daden in plaats van woorden zien dat ze in de potentie van bitcoin geloven. De bank koopt 58 duizend GBTC-aandelen. Hiermee krijgen ze blootstelling aan de bitcoins in het fonds van Grayscale.

Dertig fondsen waren eerder

In augustus werd al bekend dat Morgan Stanley via dertig verschillende fondsen had geïnvesteerd in de bitcoins van Grayscale. De grootste bleek Morgan’s Insight Fund te zijn met meer dan 928.051 stuks ter waarde van ongeveer 31 miljoen euro of meer dan 700 bitcoin destijds. Het Morgan Stanley Institutional Fund Inc, de Morgan Stanley Institutional Trust, het Morgan Stanley Variable Insurance Fund en anderen lijken echter ook grote bedragen te hebben.

Op 28 juni 2021, toen de bitcoin koers net geen 30 duizend euro was, maakte Morgan Stanley een grote positie op de GBTC bekend via hun Europe Opportunity Fund. Dat ging toen om 28.298 aandelen. De investering werd toen gewaardeerd op 1,1 miljoen euro.

Nu al 750 duizend euro winst

Als zo’n grote partij aandelen koopt, dan moet dat via een indiening bij de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten bekend worden gemaakt. Deze documenten zijn vrij inzichtelijk en het ingediende document van Morgan Stanley laat zien dat ze op 31 juli nog eens 58.116 GBTC-aandelen hebben gekocht.

Per aandeel betaalden ze 29,50 euro, dus in totaal komt dat neer op een investering van 1,71 miljoen euro. Voor zo’n groot bedrijf is dat een relatief kleine investering. Tegen de huidige bitcoin koers is dat 473 bitcoins waard. Sinds het aankoopmoment is bitcoin met ongeveer 1.600 euro gestegen en de totale waarde van de aankoop is met 750 duizend euro gestegen.

Bron: BTC DIrect

Bitcoin wordt steeds sterker

In de intro schreven we dat Morgan Stanley het vooral van daden moet hebben, en niet woorden. Dat klopt niet helemaal. Dennis Lynch, het hoofd van Counterpoint Global bij Morgan Stanley’s Investment Management, zei dat Bitcoin anti-fragiel is. Dit betekent dat het netwerk sterker wordt na elke aanval. Maar hij erkende ook de dreiging van een mogelijk optreden van de overheid. Als het niet de Amerikaanse is, dan is het wel die van China.

Hij maakte zelfs een vergelijking tussen BTC en Kenny, een iconisch tv-personage uit South Park.

The post Morgan Stanley koopt voor miljoenen bitcoin aandelen Grayscale appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Invesco Galaxy applies for Ether spot ETF

Asset managers keep pursuing digital asset products, as Invesco and Galaxy Digital allegedly filed for a spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) on Sept. 29.  Bloomberg...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo