Monero en Bitcoin zijn zonder exchange inwisselbaar door Atomic Swap, XMR stijgt 32%

Monero heeft vorige week Atomic Swap geïmplementeerd, na de lancering steeg de koers met 32%. XMR is de munt van Monero en op basis van marketcap, is dit de grootste op privacy-gerichte cryptocurrency.

Transacties vereenvoudigen tussen Bitcoin en Monero

Vlak voor het weekend kondigde het Monero project officieel de uitrol aan van de Atomic Swap implementatie. Deze is ontwikkeld door COMIT, een cross blockchain protocol, met als doel de transacties tussen XMR en Bitcoin te vereenvoudigen.

ErCiccione is een van de programmeurs van Monero en hij zegt dat de net geïntroduceerde mogelijkheid om te swappen een gloednieuwe technologie is. Gebruikers kunnen vanaf nu BTC en XMR uitwisselen zonder dat ze afhankelijk zijn van het vertrouwen op een derde partij zoals een cryptocurrency exchange. ‘Deze swaps worden ‘atomair’ genoemd omdat ze maar twee mogelijke uitkomsten hebben: of de transactie is succesvol afgerond en elke handelaar ontvangt het geld van de ander, of er gebeurt niets en beide handelaren houden het geld waarmee ze begonnen zijn,’ legde hij uit.

Omdat het protocol beide partijen dwingt de regels te volgen, is het niet mogelijk om weg te rennen met de munten van de andere partij, wat de belangrijkste reden is dat vertrouwde derde partijen nodig zijn bij het verhandelen van cryptocurrency’s.

Begin met kleine bedragen

Volgens de aankondiging kunnen gebruikers nu doorgaan met het testen van XMR Atomic Swaps door de door COMET ontworpen software te downloaden. ErCiccione waarschuwde gebruikers dat de nieuwe swaps “onverwachte bugs kunnen bevatten” en raadt dan ook aan om met kleine hoeveelheden te testen.

XMR kan contant geld vervangen

XMR is een van de oudste coins en werd gelanceerd in 2014. Het doel is om betalingsverkeer te faciliteren door middel van cryptocurrency, maar dan met de privacy van contant geld. De transacties en gelden blijven privé en zijn niet traceerbaar, net zoals je een briefje van vijf aan je broer geeft.

Je zou denken dat dit vooral op schimmige plekken als het darkweb van pas zou komen, maar er zijn ook andere uitkomsten te bedenken. Stel dat overheden en centrale banken volledig overgaan op CBDC’s en contant geld uit de roulatie wordt gehaald, dan kan Monero in dit gat springen. XMR zou je dan kunnen zien als een digitale variant van contant geld.

Prijsstijging van 32 procent

Op het moment van schrijven staat Monero op de 28e plek qua marketcap, met een totale waarde van 4,9 miljard euro. De huidige Monero koers is 271,98 euro.

Sinds de lancering van Monero Atomic Swaps heeft XMR een opmerkelijke stijging gezien, waarbij de prijs steeg van het laagste punt van 213,83 euro naar het hoogtepunt van de week op 283,21 euro. Dat is een stijging van maar liefst 32,4%.

Bron: BTC Direct

The post Monero en Bitcoin zijn zonder exchange inwisselbaar door Atomic Swap, XMR stijgt 32% appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Sam Bankman-Fried will likely appear in a suit and tie at trial

A federal judge has granted a motion from the legal team for Sam Bankman-Fried (SBF) allowing the former FTX CEO to wear business attire during...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo