Miljoenen bitcoin in handen van landen, bedrijven en financiële instellingen

De populariteit van bitcoin onder institutionele beleggers neemt met de dag toe en inmiddels zijn bijna 6 procent van alle bitcoin in het bezit van fondsbeheerders en bedrijven. Volgens cijfers van Buy Bitcoin Worldwide gaat het om meer dan 1,2 miljoen bitcoin. Daarvan zit ongeveer 800.000 bitcoin opgesloten in ETFs, staan er ruim 200.000 op de balans van beursgenoteerde bedrijven en 174.000 op de balans van private bedrijven.

De Grayscale Bitcoin Trust is met een portefeuille van 654.600 bitcoin nog altijd de grootste hodler ter wereld. Daarmee heeft het fonds van CEO Michael Sonnenshein meer dan 3 procent van alle bitcoin in beheer. De nummer twee op de lijst is het Zwitserse CoinShares’ XBT Provider dat 48.466 bitcoin heeft en daarmee goed is voor 0,231 procent van alle 21 miljoen bitcoin.

Bron: BuyBitcoinWorldwide.com

MicroStrategy grote leider onder beursgenoteerde partijen

Als het aankomt op beursgenoteerde bedrijven en bitcoin is MicroStrategy nog altijd de grote leider. Afgelopen kwartaal heeft het bedrijf van CEO Michael Saylor nog 3.907 bitcoin bijgekocht waarmee ze op een totaal van 108.992 bitcoin komen. Met dat getal bezit MicroStrategy de helft van alle bitcoin die opgekocht zijn door beursgenoteerde bedrijven. Tesla is met hun 42.902 bitcoin ter waarde van 1,6 miljard euro een goede nummer twee op de lijst.

De echte bitcoin gekte moet nog losbarsten onder beursgenoteerd partijen. Waarbij de hoop van alle bitcoiners uiteraard gevestigd is op bedrijven als Apple, Google en Amazon, die stuk voor stuk een enorme hoeveelheid cash op voorraad hebben. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een partij van dit kaliber instapt.

Als je erover nadenkt is het bijna gratis geld voor deze partijen. Zodra Apple met een paar miljard instapt en dat aankondigt schiet de bitcoin koers gegarandeerd omhoog. Speltheoretisch gezien is het alleen wat dat betreft al een inkoppertje. De enige reden om het niet te doen is wellicht het ontbreken van voldoende liquiditeit om het haalbaar te maken, maar ook dat argument gaat met het groeien van de markt steeds minder op.

Ruim 200.000 bitcoin in handen van Bulgaarse overheid

Behalve fondsbeheerders en bedrijven is er ook een land dat een significante hoeveelheid bitcoin in bezit heeft. De Bulgaarse overheid schijnt 213.519 bitcoin te hebben als resultaat van het oprollen van een criminele organisatie. Daarmee heeft het land meer dan 1 procent van alle 21 miljoen bitcoin in handen.

Op het moment van schrijven zijn er grofweg 18,8 miljoen bitcoin in omloop, waarvan naar schatting 20 procent verloren is gegaan. Dit betekent dat fondsbeheerders, bedrijven en landen in feite een nog groter deel van alle bitcoin in handen hebben dan aanvankelijk gedacht. Als we uitgaan van 4 miljoen verloren bitcoin, dan hebben bedrijven, fondsbeheerders en landen nu ongeveer 8,3 procent van alle bitcoin in bezit.

De institutionele adoptie van bitcoin is pas net begonnen en lijkt steeds sneller te gaan. Het wordt interessant om deze ontwikkeling de komende jaren in de gaten te houden, met name als het gaat om de bitcoin koers.

The post Miljoenen bitcoin in handen van landen, bedrijven en financiële instellingen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo