Miljardair haalt uit naar toezichthouders: ‘Crypto is dood in Amerika’

Chamath Palihapitiya, een bekende tech-investeerder die in het verleden positief was over Bitcoin en voorspelde dat de digitale valuta zou stijgen tot $ 200.000, heeft tegenwoordig een minder rooskleurige kijk op cryptocurrencies. In de nieuwste in de nieuwste aflevering van de All-In-podcast stelt de miljardair dat crypto in Amerika zeker geen vooruitgang boekt.

“Wapens gericht op crypto”

 “Crypto dood is in Amerika'” meent Palihapitiya. Volgens de man uit Sri Lanka ligt de schuld van deze ondergang grotendeels bij toezichthouders, die agressiever zijn geworden in hun jacht op slechte actoren in de industrie.

Palihapitiya verwees naar Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission, die heeft gezegd dat crypto-handelsplatforms zich moeten houden aan strikte Amerikaanse effectenwetten. Gensler heeft de handhaving van de crypto-industrie opgevoerd, waardoor bedrijven en projecten die volgens de toezichthouder niet-geregistreerde effecten verkochten, werden aangepakt.

 “Je zag Gensler zelfs crypto de schuld geven van de bankencrisis”, zei Palihapitiya. Hij verwees hierbij naar de ineenstorting van Silicon Valley Bank, waarbij Gensler met de vinger wees naar crypto. Palihapitiya merkte op dat de SEC en andere toezichthouders crypto-bedrijven en -projecten die de grenzen verlegden, nu hard aanpakken. “De autoriteiten van de Verenigde Staten hebben hun wapens stevig op crypto gericht.”

Coinbase

In maart kreeg Coinbase, een crypto-exchange, een Wells-kennisgeving van de SEC – meestal een van de laatste stappen voordat het een aanklacht indient – waarin het bedrijf werd gewaarschuwd dat het mogelijke schendingen van de Amerikaanse effectenwetgeving had geïdentificeerd. Vorige week beschuldigde de SEC het crypto-activahandelsplatform Bittrex en zijn ex-CEO van het exploiteren van een niet-geregistreerde beurs.

De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, heeft aan CNBC onthuld dat zijn bedrijf zich voorbereidt op een jarenlange rechtszaak met de commissie. Ook overweegt het om te vertrekken uit de VS als het geen betere duidelijkheid over de regelgeving krijgt.

“Ze waren waarschijnlijk de meest bedreigende partij voor het establishment,” zegt Palihapitiya, waarbij hij refereert aan cryptobedrijven. “En ze waren ook degenen die, eerlijk tegenover regelgevers, de grenzen meer verlegden dan welke andere sector van de startup-economie dan ook. Nu betalen ze daar de prijs voor.”

All Dutch and English crypto news!

Crypto analyse: Bitcoin maakt eerste rode candle van het jaar en vervolgt weg naar beneden

Drie dagen geleden is de maandelijkse candle van Bitcoin gesloten. In deze analyse werpen we een blik op het effect van deze candle op het...

Weekendcolumn: Hoe overtuig je de massa van Bitcoin?

Wat is de beste manier om de massa te overtuigen? Om duidelijk te maken wat voor een impact Bitcoin zal gaan maken! Deze vraag houdt...

OpenAI commits $1M to support AI-driven cybersecurity initiatives

The adverse effects of artificial intelligence (AI) technology in the hands of criminals, enabling the creation of deep fakes and malware, have heightened the urgency...

Wie kent deze nog? BitTorrent zorgt voor stijging crypto van 12%

Cryptocurrency Tron (TRX) is vandaag met 12% gestegen en dat lijkt te komen door een aankondiging van voorman Justin Sun. Hij liet weten dat Tron...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo