Middelbare scholiere verkocht 8000 NFT’s op Solana en doneert aan kinderziekenhuis

Wat een tijd om behendig te zijn met photoshop en cryptocurrency! Wie had vijf jaar geleden kunnen bedenken dat het creatieve tienerbrein zo veel geld zou kunnen opleveren. Dat klinkt wellicht wat luguber, maar het is goedbedoeld. Iedereen heeft zich op de middelbare school op de een of andere manier creatief geuit, al zijn het maar tekeningetjes in de hoek van een schriftje.

Tegenwoordig zijn het juist deze tieners die de aandacht trekken van digitale kunstverzamelaars, die miljoenen binnenhalen met de verkoop van NFT’s. Waar dat tot voor kort alleen op het netwerk van Ethereum kon, zie je dat andere blockchains steeds populairder worden. En geef ze eens ongelijk, welke tiener heeft zin om tientallen euro’s aan transactiekosten te betalen voor het aanbieden van een NFT?

Alle 8000 NFT’s verkocht

Abigail, ook bekend als ‘PeachSunday’ in de digitale kunstwereld, is zo’n tiener. De 14-jarige zit momenteel in haar eerste jaar van de middelbare school, en heeft onlangs meer dan 375 duizend euro aan verkopen binnengehaald nadat al haar 8000 NFT’s zijn verkocht via het Solana-netwerk.

Haar kunstwerken heten ‘Belugies‘, en worden aangeboden via Alpha Art, een NFT-marktplaats waar gebruikers momenteel op Solana gebaseerde NFT’s kunnen kopen/verkopen, zonder plaatsingskosten. Ze bood dus 8000 NFT’s aan, en ze mocht mooie bedragen ontvangen, sommigen werden zelfs voor 300 SOL verkocht. Een SOL is nu ongeveer 135 euro waard, dus reken maar uit.

Whale en kinderziekenhuis

Abigail omschrijft de walvissen als de ‘oh zo schattigste verzameling met de hand geïllustreerde, algoritmisch gegenereerde NFT’s die beschikbaar zijn op Solana.’ Haar digitale kunstwerken zijn geïnspireerd door haar liefde voor dieren, creativiteit en verschillende zeedieren waaronder de bedreigde Beluga-walvis.

Ze is van plan om een aanzienlijk deel van de opbrengst van haar primaire en secundaire NFT-verkoop te doneren aan verschillende Beluga-walvisorganisaties en de Sunshine Kids Foundation, een kinderziekenhuisprogramma. Ze heeft ook plannen om de adoptie van beluga-walvissen te sponsoren.

Bij NFT’s is er een verschil tussen primair en secundair. Primair is de eerste verkoop van artiest naar verzamelaar. Secundair kun je zien als de rommelmarkt, waarbij de verzamelaar het stuk doorverkoopt aan een andere verzamelaar. In het smart contract van de NFT is opgenomen dat de originele artiest een deel ontvangt als doorverkooppercentage.

The post Middelbare scholiere verkocht 8000 NFT’s op Solana en doneert aan kinderziekenhuis appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo