MicroStrategy koopt voor 100 miljoen dollar Bitcoin

Microstrategy heeft deze maand tot 29 december bijna 100 miljoen dollar aan bitcoin gekocht, deelt het bedrijf zelf op Twitter. Of ja, directeur Michael Saylor heeft dit online gedeeld.

4,2 miljoen verlies

Ze kochten om precies te zijn 1.914 bitcoins. Tegen de huidige bitcoin koers heeft dat een waarde van 90 miljoen dollar. Ze hebben hier 94,2 miljoen dollar voor betaald, dus staan in de min met deze aankoop. De gemiddelde prijs per aangekochte bitcoin is 49.229 dollar, en deze zijn allemaal gekocht tussen 9 december en 29 december.

Dat brengt hun totale bezit op 124.391 bitcoin, of 6,5% van het totale aanbod, ter waarde van 5,9 miljard dollar tegen de huidige prijs.

2 miljard dollar in de plus

Zoals het er nu uitziet, staan ze 2 miljard dollar in de plus. In totaal hebben ze namelijk 3,75 miljard dollar uitgegeven, dat komt uit op een gemiddeld bedrag van 30.000 dollar per bitcoin.

Het bedrijf lijkt een Dollar Cost Averaging (DCA)-benadering te volgen. Soms kopen ze dus hoog en soms laag, waarbij ze dus niet de markt proberen te timen. Bij een normale DCA-strategie koop je op een vast moment in de maand voor een vast bedrag, ongeacht de koers. Het is niet duidelijk welk bedrag en welke dagen MicroStrategy hanteert om te kopen.

Ze wijzen ook een bepaald deel van hun winst toe aan bitcoin, die ze als reserve in hun schatkist aanhouden. MicroStrategy is het allereerste beursgenoteerde bedrijf ter wereld dat deze aanpak volgt.

The post MicroStrategy koopt voor 100 miljoen dollar Bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Crypto price predictions: SUSHI, Immutable X, AGIX

SushiSwap price jumped as volume and revenue in DEX platforms rose. Immutable X (IMX) did well after the launch of Passport. SingularityDEX token could be forming a...

Bitcoin slips amid market reaction to US jobs report

Bitcoin price fell slightly to retest support near $23,250 on Friday. The top cryptocurrency's price action mirrored early trades on Wall Street as the market reacted...

Aandeel van de grote Bitcoin whale stijgt meer dan 100% in één maand

Het bedrijf MicroStrategy kocht vorig jaar een gigantisch aantal Bitcoin. Het bedrijf schreef in 2022 meer dan 8.800 Bitcoin bij op de balans, en de...

$20K Bitcoin may return, says analyst as US unemployment hits 54-year low

Bitcoin (BTC) fell prior to the Feb. 3 Wall Street open as fresh United States economic data came in "hot hot hot." BTC/USD 1-hour candle chart...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo