Mexicaans en Amerikaanse miljardairs slaan handen ineen: Bitcoin is alternatief voor geld

Ray Dalio zegt dat bitcoin één van de vele kanshebbers is om als winnaar uit het inflatie-slagveld te komen. Het hoofd van investeringsfonds Bridgewater Associates noemt bitcoin dan ook een alternatief voor geld. De Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas gaat nog een stap verder en zegt dat je weg moet blijven van fiatgeld.

Bitcoin alternatief voor geld

Dalio was te gast bij de podcast van Lex Fridman, ze spraken een uur lang over van alles, variërend van de ineenstorting van grootmachten tot Bitcoin, NFT’s en zelfs de relatie tussen Elon Musk en Dogecoin.

Bitcoin heeft een lange weg afgelegd, er zijn verschillende upgrades doorgevoerd, aanvallen afgeslagen, maar bovenal, de institutionele vraag en adoptie is hard toegenomen. Ook Dalio was onder de indruk.

Hij ziet bitcoin als “alternatief geld”, en herhaalt dat het de status heeft gekregen van toegerekende waarde. Dat gezegd hebbende, zal dit bitcoin niet redden of beschermen tegen de toenemende concurrentie. Hij voorziet een gevecht tussen  de verschillende soorten valuta vanwege de waardevermindering van fiatgeld.

‘Bitcoin maakt deel uit van die competitie, maar er zullen veel gelden zijn niet alleen cryptogeld.’

Liever goud

Toch blijft Dalio een voorkeur hebben voor goud, en noemt dit een echte store of value. ‘Goud is nog steeds mijn favoriet,’ zegt hij. Een van de redenen is dat goud al duizenden jaren wordt gezien als geld.

‘Je kunt goud niet traceren. Bitcoin kan je volgen en traceren, wie het bezit enzovoort.’

Kan bitcoin 1 miljoen worden?

Dalio ziet Bitcoin niet de grens van 1 miljoen dollar bereiken. ‘Dat is echt niet mogelijk,’ zei hij. Volgens zijn analyse is bitcoin ongeveer 20% goud waard (exclusief eigendom van de centrale bank en sieraden). Dit is de reden waarom Bitcoin of zelfs de hele cryptocurrencymarkt goud niet zullen overtreffen.

Blijf weg van fiatgeld

De Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas gaat nog iets verder. Onze vriend Rational Root deelde en vertaalde onderstaand fragment:

Zijn kerstboodschap: ‘Blijf weg van fiat! De dollar, de euro, de yen en de peso, het is nepgeld gemaakt uit leugens. De Centrale Banken printen meer dan ooit. Investeer in Bitcoin!

Gratis bitcoin 10 euro

Geloof jij inde kerstboodschap van Salinas? Hoe dan ook, je krijgt van ons een kerstcadeau. Je eerste 10 euro aan bitcoin krijg je van ons op ons nieuwe handelsplatform. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

 

The post Mexicaans en Amerikaanse miljardairs slaan handen ineen: Bitcoin is alternatief voor geld appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

12 crypto experts’ tips for companies working with tokenized assets

For many consumers, dealing with certain industries - including finance and real estate - is a frustrating experience due to the vast amount of paperwork...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo