Met blockchain wil Ernst & Young grensoverschrijdend bronbelastingproces vereenvoudigen

Om belastingprocessen te verbeteren blijft Ernst & Young (EY), wereldwijd professioneel dienstverlener, het potentieel van blockchain-technologie onderzoeken met een nieuw initiatief. Woensdag kondigde het bedrijf aan dat EY een op blockchain gebaseerd project heeft voltooid om de complexiteit en inefficiënties in het proces van grensoverschrijdende bronbelasting (WHT) aan te pakken.

Dit is een over het algemeen op papier gebaseerd proces waarbij gegevens verloren kunnen gaan of niet correct kunnen worden gedeeld vanwege privacy kwesties. EY merkte op dat het ook niet kan worden vertrouwd door tegenpartijen en belastingautoriteiten die steeds meer informatie nodig hebben om te valideren dat het juiste bedrag aan bronbelasting is betaald. Als de vrijstelling aan de bron of na terugvordering van bronbelasting is gebeurd.

De nieuwe (withholding tax) WHT-oplossing is geïmplementeerd voor het verbeteren van de belastingnaleving en fraude te verminderen. Om dit te bereiken maakt de op blockchain gebaseerde technologie van EY een veilige, geautomatiseerde en gedecentraliseerde uitwisseling van financiële informatie tussen belastingautoriteiten en gerelateerde tussenpersonen mogelijk.

Verschillende wereldwijde belastingdiensten waren betrokken bij het project, zoals het Britse belastinginningsbureau HM Revenue & Customs, de Nederlandse Belastingdienst en relevante autoriteiten in Noorwegen. De Franse bankgroep BNP Paribas, de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan, financiële dienstverlener Northern Trust en Citibank waren onder meer Deelnemende bedrijven.

Samen met vertegenwoordigers van de staat en de industrie hebben EY-experts, specifiek de TaxGrid blockchain-oplossing getest. TaxGrid is een blockchain-netwerk met meerdere partijen dat financiële tussenpersonen verbindt om belasting- en financiële gegevens te delen. Om investeringsrechten te tokeniseren, zet de oplossing slimme contracten in en distribueert deze op blockchain-wallets die eigendom zijn van verschillende financiële entiteiten.

Om investeringsgegevens te ontvangen en de juiste WHT te berekenen zodra de uiteindelijke investeerders zijn geïdentificeerd, maakt de tool gebruik van tokens. De oplossing implementeert zero-knowledge proof-technologie, een digitaal protocol waarmee gegevens tussen partijen kunnen worden gedeeld zonder wachtwoorden of andere privé-informatie te gebruiken. De zero-knowledge proof-technologie dient om de privacy op het TaxGrid-netwerk te waarborgen.

EY’s WHT-gedistribueerde grootboekrapport merkt op dat gedistribueerde grootboektechnologie als oplossing voor de WHT-uitdaging niet langer slechts een concept is. Het project heeft een basis gelegd voor een wereldwijde oplossing om tegemoet te komen aan verschillende eisen van belastingbetalers en belastingautoriteiten, voegde EY eraan toe.

Volgens EY zou vanaf 2022 dit het voorstel van de Europese Commissie kunnen ondersteunen om te beginnen met het bouwen van een gemeenschappelijk en gestandaardiseerd EU-breed systeem voor bronbelastingvermindering aan de bron. De afgelopen jaren heeft EY actief gewerkt aan blockchain- en cryptocurrency-gerelateerde belastingoplossingen.

Vorig jaar bracht het bedrijf een crypto-belastingapp uit, EY CryptoPrep genaamd. Het doel hiervan is om een volledig geautomatiseerd product te bieden om klanten te helpen bij belastingaangiften in de Verenigde Staten.

Het bericht Met blockchain wil Ernst & Young grensoverschrijdend bronbelastingproces vereenvoudigen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo