Mercado Bitcoin werkt samen met Stellar (XLM) aan Braziliaanse CBDC

Mercado Bitcoin, de grootste bitcoin-beurs van Latijns-Amerika, is een samenwerking gestart met de Stellar Development Foundation (SDF). Het doel van de samenwerking is om één van de negen projecten te ontwikkelen die geselecteerd zijn voor de digitale Braziliaanse real.

Real Digital

Dit is een project waar onder andere de centrale bank van Brazilië bij betrokken is om toepassingen voor een Central Bank Digital Currency (CBDC) te verkennen.

Het initiatief van de centrale bank is bedoeld om de fundamentele karakteristieken van een infrastructuur voor de Real Digital te identificeren. Deze zal waarschijnlijk gelanceerd worden in de tweede helft van 2022. In eerste instantie wil het een pilot draaien voor een beperkt publiek.

Mercado Bitcoin en Stellar

Mercado Bitcoin heeft het Stellar netwerk uitgekozen als partner vanwege de unieke combinatie van snelheid, efficiëntie, veiligheid en compliance. Volgens Mercado Bitcoin is Stellar het ideale netwerk voor CBDC-projecten en hebben ze daarom voor Stellar gekozen. Onder andere de uitgifte van stablecoins en het tokeniseren van financiële assets behoort tot de mogelijkheden via Stellar.

“We zitten in een consortium van bedrijven die dezelfde structuur en ambitie hebben om met blockchain technologie robuuste oplossingen voor de financiële markt te bouwen. Door het Stellar netwerk te gebruiken kunnen wij een complete case leveren aan de centrale bank”, aldus Reinaldo Rabelo, de CEO van Mercado Bitcoin.

De voordelen van tokeniseren via Stellar

De voornaamste eigenschappen die Stellar een goede kandidaat maken voor tokenisatie en betaalprojecten zijn: geoptimaliseerd voor betalingen, veiligheid en compliance, duurzaamheid, simpliciteit. Stellar doet er 5 seconden over om transacties te settelen en de transactiekosten zijn met minder dan 0,001 euro relatief laag. Wat veiligheid en compliance betreft is het interessant aan Stellar dat financiële instellingen ingebouwde KYC/AML opties kunnen gebruiken.

Daarnaast is Stellar duurzaam, aangezien het consensus mechanisme minder energie-intensief is dan Proof-of-Work blockchains zoals bitcoin. Als laatste is de simpliciteit van het uitgeven van tokens via Stellar een reden om voor het netwerk te kiezen. Het uitgeven van stablecoins, het verhandelen van meerdere assets en zelfs beveiligen met multi-signature zijn functies die ingebakken zitten in Stellar.

Stellar Development Foundation blij met samenwerking

Stellar loopt al jaren mee in de cryptowereld, en staat met een market cap van meer dan 3 miljard euro op plek 27 in de top 100. De samenwerking met Mercado Bitcoin om te werken aan de Real Digital kan de boost zijn die Stellar nodig heeft. “De samenwerking van SDF met Mercado Bitcoin in de Lift Challenge Real Digital maakt het Stellar ecosysteem sterker”, aldus Denelle Dixon, de CEO van de Stellar Development Foundation.

“Het Stellar netwerk is klaar om Mercado Bitcoin en de centrale bank van Brazilië te ondersteunen in hun onderzoek naar de toeokomst van de Real Digital. Stellar is ontworpen voor de uitgifte van assets. Verder heeft het ingebouwde compliance-tools om Mercado Bitcoin van een sterk fundament te voorzien voor de ontwikkeling van een oplossing met eigenschappen die de centrale bank van Brazilië verwacht.

All Dutch and English crypto news!

How low can Ethereum price drop versus Bitcoin amid the DeFi contagion?

Ethereum's native token Ether (ETH) has declined by more than 35% against Bitcoin (BTC) since December 2021 with a potential to decline further in the...

6 Questions for Daniel Yan of Matrixport

We ask the buidlers in the blockchain and cryptocurrency sector for their thoughts on the industry… and throw in a few random zingers to keep...

Small-time investors achieve the 1 BTC dream as Bitcoin holds $20k range

Ever since early Bitcoin (BTC) investors woke up millionaires as the ecosystem gained tremendous popularity alongside the mainstreaming of the internet, investors across the globe...

Nifty News: Yuga Labs breaks silence, X2Y2 outpaces OpenSea and more…

Yuga Labs has finally broken its silence over the conspiracy theory that alleges the team embedded alt-right and Nazi memes/imagery into the artwork and branding...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo