Meerendeel denkt dat bitcoin dit jaar al 100.000 dollar wordt

Analysebureau Santiment heeft een interessante peiling gedeeld over de huidige marktsituatie van bitcoin. De hoofdvraag was, wanneer wordt bitcoin voor het eerst 100.000 dollar?

Wordt bitcoin dit jaar al 100.000 dollar?

Santiment vroeg gebruikers wanneer de bitcoin koers de grens van 100.000 dollar zou breken. Deze Twitter-enquête trok meteen de aandacht van een breed publiek, en met name verschillende influencers uit de crypto-gemeenschap.

What year will #Bitcoin cross a market price of $100,000 for the first time?

— Santiment (@santimentfeed) July 19, 2021

Wat de enquête betreft kregen de respondenten vier opties aangeboden: in 2021, 2022, 2023 of later, of Nooit.

De cryptogemeenschap is optimistisch

De resultaten zijn interessant. Op het moment van schrijven zei bijna 40 procent van de respondenten dat de koers van bitcoin dit jaar al de grens van 100.000 dollar zal overschrijden.

Bijna 30 procent denkt dat de prijs van de grootste cryptocurrency pas in 2022 een ton zal worden. Er zijn ook wat sceptici, niet iedereen is een bitcoin bull. De vierde optie, ‘nooit’, werd door 11 procent van de respondenten gekozen.

Niet alleen het jaar was onderwerp van gesprek in de reactie, de peiling zelf werd ook hevig over gediscussieerd. Volgers deelden hun gedachten over de huidige marktsituatie en het toekomstige koersverloop van bitcoin.

Ouder dan gesneden brood

Bitcoin voorspellingen zijn natuurlijk zo oud als gesneden brood, misschien nog wel ouder dan dat. Wijlen Hal Finney voorspelde een week na de geboorte van bitcoin op 3 januari 2009, al dat de koers zou kunnen stijgen naar 10 miljoen dollar.

You think bitcoin twitter is bullish? Hal Finney (@halfin), was calculating a bitcoin price of $10,000,000 per coin just ONE WEEK after the the genesis block on January 3rd, 2009.

Absolute legend. pic.twitter.com/5MptLhEYHL

— Dr Bitcoin MD (@DrBitcoinMD) August 23, 2019

Wat dat betreft is Finney een voorloper op het onderwerp dat de afgelopen jaren het bitcoin discours heeft gedomineerd: prijs. Op duizenden fora, groepsgesprekken, verjaardagen en borrels is de koers van bitcoin een doodnormaal onderwerp geworden. Dit wordt niet alleen gedaan door degenen die het digitale activum al in hun beleggingsportefeuille hebben, maar ook door iedereen die bitcoin wil, maar bang is om de sprong te wagen. Daarnaast is het onvermijdelijk dat de criticasters ook graag iets roepen.

Constante groei

Hieronder een logaritmische grafiek van bitcoin. We gebruiken hiervoor BraveNewCoin omdat dit de enige index is die zo ver terug in de tijd gaat. Er is geen investering die constant zoveel kan opleveren. En op elk moment van de grafiek waren er mensen die zich afvroegen: ben ik te laat?

bitcoin koers

The post Meerendeel denkt dat bitcoin dit jaar al 100.000 dollar wordt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Tether announces wallet-freezing policy for OFAC-sanctioned persons

Tether is expanding control sanctions to the secondary market in an effort to cooperate with regulators in the United States. News Join us on social networks Stablecoin issuer...

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo