Meerendeel denkt dat bitcoin dit jaar al 100.000 dollar wordt

Analysebureau Santiment heeft een interessante peiling gedeeld over de huidige marktsituatie van bitcoin. De hoofdvraag was, wanneer wordt bitcoin voor het eerst 100.000 dollar?

Wordt bitcoin dit jaar al 100.000 dollar?

Santiment vroeg gebruikers wanneer de bitcoin koers de grens van 100.000 dollar zou breken. Deze Twitter-enquête trok meteen de aandacht van een breed publiek, en met name verschillende influencers uit de crypto-gemeenschap.

What year will #Bitcoin cross a market price of $100,000 for the first time?

— Santiment (@santimentfeed) July 19, 2021

Wat de enquête betreft kregen de respondenten vier opties aangeboden: in 2021, 2022, 2023 of later, of Nooit.

De cryptogemeenschap is optimistisch

De resultaten zijn interessant. Op het moment van schrijven zei bijna 40 procent van de respondenten dat de koers van bitcoin dit jaar al de grens van 100.000 dollar zal overschrijden.

Bijna 30 procent denkt dat de prijs van de grootste cryptocurrency pas in 2022 een ton zal worden. Er zijn ook wat sceptici, niet iedereen is een bitcoin bull. De vierde optie, ‘nooit’, werd door 11 procent van de respondenten gekozen.

Niet alleen het jaar was onderwerp van gesprek in de reactie, de peiling zelf werd ook hevig over gediscussieerd. Volgers deelden hun gedachten over de huidige marktsituatie en het toekomstige koersverloop van bitcoin.

Ouder dan gesneden brood

Bitcoin voorspellingen zijn natuurlijk zo oud als gesneden brood, misschien nog wel ouder dan dat. Wijlen Hal Finney voorspelde een week na de geboorte van bitcoin op 3 januari 2009, al dat de koers zou kunnen stijgen naar 10 miljoen dollar.

You think bitcoin twitter is bullish? Hal Finney (@halfin), was calculating a bitcoin price of $10,000,000 per coin just ONE WEEK after the the genesis block on January 3rd, 2009.

Absolute legend. pic.twitter.com/5MptLhEYHL

— Dr Bitcoin MD (@DrBitcoinMD) August 23, 2019

Wat dat betreft is Finney een voorloper op het onderwerp dat de afgelopen jaren het bitcoin discours heeft gedomineerd: prijs. Op duizenden fora, groepsgesprekken, verjaardagen en borrels is de koers van bitcoin een doodnormaal onderwerp geworden. Dit wordt niet alleen gedaan door degenen die het digitale activum al in hun beleggingsportefeuille hebben, maar ook door iedereen die bitcoin wil, maar bang is om de sprong te wagen. Daarnaast is het onvermijdelijk dat de criticasters ook graag iets roepen.

Constante groei

Hieronder een logaritmische grafiek van bitcoin. We gebruiken hiervoor BraveNewCoin omdat dit de enige index is die zo ver terug in de tijd gaat. Er is geen investering die constant zoveel kan opleveren. En op elk moment van de grafiek waren er mensen die zich afvroegen: ben ik te laat?

bitcoin koers

The post Meerendeel denkt dat bitcoin dit jaar al 100.000 dollar wordt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Wat willen programmeurs Ethereum met data van wallet MetaMask?

ConsenSys verzamelt IP- en wallet-adressen van gebruikers van het populaire MetaMask. Dit krijgt ConsenSys voor elkaar via blockchain-bedrijf Infura. ConsenSys is een softwarebedrijf voor Ethereum...

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo