Mastercard kiest crypto Polygon (MATIC) voor uniek muziekprogramma

Mastercard heeft op een grote beurs in Las Vegas aangekondigd dat ze van plan zijn Polygon te gebruiken om muzieken te helpen. Het doel is om artiesten meer bekendheid te geven door onder meer NFT’s te gebruiken.

Deze week is de Consumer Electronics Show in Las Vegas bezig, dit is een van oudsher grote beurs om technologische ontwikkelingen aan te kondigen en demo’s te geven. Het hing al een tijdje in de lucht, maar vrijdag was het dan zo ver:

Mastercard kondigde aan dat het de Polygon-blockchain zal gebruiken om zijn Mastercard Artist Accelerator te lanceren.

Koers Polygon (Matic) stijgt

De koers van Matic, de crypto van Polygon, zag de afgelopen 24 uur een mooie stijging. Om 16:30 gisteren was de waarde no 0,73 euro, maar zoals je hieronder ziet is dit met 2,11% toegenomen.

Polygon is een tweede laag bovenop de blockchain van Ethereum. Het doel is om het netwerk van Ethereum te helpen om transacties over te nemen op hun eigen ‘sidechain.’ Dat gaat Polygon goed af, getuige de vele bedrijven waar ze mee samen werken.

Wat is Mastercard Artist Accelerator?

Mastercard Artist Accelerator is ontworpen om muziekartiesten te helpen leren hoe ze hun merken kunnen uitbreiden door NFT’s te maken, een online-aanwezigheid op te bouwen en een community op te richten.

Hoewel Mastercard nog niet heeft gezegd wie er zal deelnemen aan de accelerator, zei het bedrijf dat de accelerator later dit jaar zal eindigen met een live gestreamde showcase van alle aangesloten artiesten.

Mastercard zegt dat het doel is om een digitale ruimte te creëren voor het creëren van muziek, content, samenwerking en eigenaarschap, waarbij de accelerator wordt gebruikt om artiesten over de hele wereld te verbinden met mentoren in Web3.

‘De Mastercard Artist Accelerator, die in het voorjaar van 2023 van start gaat, zal vijf opkomende artiesten, zoals muzikanten, dj’s, producers, voorbereiden met de tools, vaardigheden en toegang om hun eigen muzikale wegen in de digitale economie te banen.’

Unieke NFT

Volgens Mastercard krijgen artiesten die deelnemen aan de accelerator een NFT genaamd ‘The Mastercard Music Pass.’ Deze kunnen de artiesten weer delen of verkopen aan wie dan ook, en zal de houder toegang geven tot exclusief educatief materiaal, unieke muziek en andere fysieke en digitale ervaringen.

De afkorting NFT staat voor Non-Fungible Token. De term ‘fungible’ betekent in het Nederlands inwisselbaar. Het gaat dus om niet-inwisselbare tokens. Dat wil zeggen, tokens die stuk voor stuk uniek zijn.

Bitcoin, maar ook een euromuntje, is een voorbeeld van een ‘fungible’ tokens. Iedere Bitcoin is in principe inwisselbaar voor andere Bitcoin.

In de code van een NFT kan geprogrammeerd worden dat de token iets vertegenwoordigt. Zo kan een token een afbeelding zijn, een muziekstuk, of in dit geval een digitale sleutel die toegang geeft tot van alles en nog wat.

Omdat een NFT ‘non-fungible’ is, is het een bewijs van eigendom en authenticiteit.

Deze NFT’s kunnen alleen gemaakt worden op een blockchain die gebruik maakt van smart contracts, denk hierbij aan onder andere Ethereum, Polygon, Solana en Cardano. Mastercard heeft dus voor Polygon gekozen.

All Dutch and English crypto news!

Moody’s to build scoring system for stablecoins: Report

Credit rating firm Moody's is allegedly developing a scoring system for stablecoins, with analysis for up to 20 digital assets, Bloomberg reported on Jan. 26 citing unnamed...

ISDA releases standard definitions for digital asset derivatives

The International Swaps and Derivatives Association (ISDA) is working on two papers to address fundamental legal risks in the crypto markets, such as the insolvency...

Here’s why Bitcoin price could correct after the US government resolves the debt limit impasse

For much of 2022, the crypto market focused on the U.S. Federal Reserve's actions. The central bank created a bearish environment for risk-on assets like...

Sens. Warren, Wyden question quality of auditors’ oversight in light of FTX debacle

Two United States senators have taken their questions about the performance of the accounting firms active in the crypto space to a higher power -...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo