Man opzoek naar 8.000 bitcoin in een vuilstort

Het leven van James Howells veranderde nadat hij een harde schijf weggooide die naar zijn idee leeg was. In werkelijkheid stonden er 8.000 bitcoin op de harde schijf in kwestie. Negen jaar later is Howells vastberaden om zijn bitcoin, die momenteel ongeveer 180 miljoen euro waard zijn, terug te vinden.

Het plan van James Howells

Voor bijna tien jaar hebben de lokale autoriteiten de verzoeken van Howells om de vuilstort te betreden afgewezen. De nu 36-jarige Welshman heeft echter een plan om zijn bitcoin-kapitaal terug te vinden. Howells heeft namelijk voor bijna 11 miljoen euro aan kapitaal opgehaald om zijn zoektocht te financieren. Hij hoopt dat een presentatie van zijn plan aan de raad ervoor zorgt dat hij toestemming krijgt om de vuilstort te betreden.

Het enige probleem voor Howells is dat er ongeveer 110.000 ton aan vuilnis op de stortplaats ligt en het nog maar de vraag is of zijn harde schijf het al die jaren overleefd heeft. De harde schijf heeft in negen jaar tijd waarschijnlijke vele stormbuien en mogelijk zelfs sneeuw en vrieskou mee moeten maken in Wales. Maar hoe wil Howells zijn harde schijf vinden in een gebied met 110.000 ton aan afval?

Combinatie van mensen, robothonden en kunstmatige intelligentie

James Howells is een voormalig IT-specialist en dat werkt in dit geval in zijn voordeel. Hij gelooft namelijk dat het mogelijk is om met een combinatie van menselijke sorteerders, robothonden en door kunstmatige intelligentie gedreven machines de harde schijf te vinden. Op basis van de vorm van toestemming die hij van de autoriteiten krijgt, heeft Howells twee plannen om zijn bitcoin te vinden.

Naar zijn eigen schatting duurt de langste versie van het plan drie jaar, waarin hij en zijn team de hele stortplaats kunnen afzoeken. Die versie van het plan zou ongeveer 11 miljoen euro kosten. Een afgeschaalde versie van het plan kost Howells waarschijnlijk rond de 6 miljoen euro en neemt 18 maanden in beslag.

Howells heeft het voor elkaar gekregen om een team van acht experts te verzamelen die gespecialiseerd zijn in sorteerwerk op basis van kunstmatige intelligentie, het doorzoeken van afvalbergen, afvalmanagement en data-extractie.

Robothonden als beveiliging

Om te voorkomen dat andere mensen er als een dief in de nacht vandoor gaan met de bitcoin van Howells, wil hij ook robothonden inhuren. De robothonden van Boston Dynamics moeten vervolgens in de nacht het terrein bewaken tegen inbrekers en overdag op zoek gaan naar objecten die op de harde schijf van Howells lijken.

Het levert een situatie op die doet denken aan de aflevering “Metalhead” van de serie Black Mirror, waarbij een groep vergelijkbare robothonden de wereld overneemt. Oorspronkelijk moeten ze ook een goede rol vervullen, maar na verloop van tijd gaat dat uiteraard mis en veranderen de robothonden in moordmachines.

Het angstaanjagende in dit geval is dat de robothonden van Boston Dynamics bijna een identieke kopie zijn van de robots uit Metalhead. Mocht Howells de benodigde toestemming krijgen en het plan doorzetten, dan gaan we deze vergelijking ongetwijfeld vaker terugzien. Het wordt hoe dan ook interessant om het verhaal van Howells te blijven volgen.

All Dutch and English crypto news!

How can DAOs involve fans in filmmaking? Expert answers

As more people begin to integrate Web3 technologies into entertainment and production, the use case for decentralized autonomous organizations (DAOs) in filmmaking has been highlighted...

Bitcoin analyse: is koersdoel van 18.900 dollar haalbaar?

Het patroon op de grafiek waar ik in de analyse van afgelopen dinsdag over schreef lijkt uit te spelen zoals verwacht. Ik heb het dan...

Ripple CTO lashes back at Vitalik Buterin for his dig at XRP

In a discussion that started around two Ontario crypto exchanges' recent 30,000-Canadian-dollar limit on altcoins purchases - which excluded Ether (ETH), Litecoin (LTC) and Bitcoin Cash...

South African Reserve Bank encourages friendly behavior with crypto

The Prudential Authority of the Reserve Bank of South Africa sent out guidelines in effort to prevent illicit activities to its subsidiaries, which included encouragement...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo