Litecoin prijsanalyse: rally LTC brengt 150 dollar grens in zicht

De cryptomarkt heeft dit weekend een flinke rally gezien en de prijs van Litecoin zou naar de 150 dollar kunnen stijgen

De cryptomarkt heeft een positief weekend gehad, waarbij verschillende cryptovaluta flinke stijgingen lieten zien. Bitcoin ging eindelijk door het weerstandsniveau van 35.000 dollar heen en handelt nu net boven de 38.000 dollar. Ether staat ook ruim boven de 2.000 dollar en is weer op weg naar het weerstandspunt van 2.500 dollar.

Litecoin bleef niet achter en de prijs van de cryptovaluta steeg de afgelopen 24 uur met 9%. Na het bereiken van 130 dollar zou die rally nog door kunnen zetten en daarmee kan de prijs van de cryptovaluta voor het eerst sinds 21 juni de 150 dollar grens weer bereiken.

LTC prijsvoorspelling

De 4-uurs grafiek van LTC/USD ziet er momenteel erg bullish uit, dankzij een rally over de gehele breedte van de cryptomarkt. LTC staat nu ruim boven zijn 100 SMA (simple moving average) op de 4-uurs grafiek van 124 dollar, wat een bijzonder sterke ondersteuning biedt rond die regio.

De MACD-lijn (moving average convergence divergence) bevindt zich duidelijk in het bullish territorium, een teken dat de rally zou kunnen aanhouden als de marktomstandigheden standhouden. Litecoin’s RSI (relative strength index) bevindt zich ook in de overbought regio en het is de eerste keer sinds ongeveer een maand dat dat gebeurt.

LTC/USD 4-uurs grafiek. Bron: Coinalyze

LTC wordt momenteel verhandeld op 137 dollar per munt. Als deze rally doorzet, zou Litecoin snel het weerstandspunt van 144 dollar kunnen overschrijden en richting de 150 dollar kunnen gaan. Met een verlengde marktrally zou het LTC/USD paar in de komende uren of dagen zelfs kunnen proberen om de 170 dollar te bereiken. De langere rally is echter afhankelijk van het sentiment van de gehele cryptomarkt.

In het geval dat er weer een bearishe trend komt, zou Litecoin de lichte steun op het 130 dollar niveau kunnen verliezen. Een verdere daling tot onder de 120 dollar zou dan verwacht kunnen worden. Het steunniveau op 108 dollar zou echter moeten kunnen voorkomen dat Litecoin onder de 100 dollar grens zakt.

The post Litecoin prijsanalyse: rally LTC brengt 150 dollar grens in zicht appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Memeinator Announced: Taking on the Meme Coin Market With a $1 Billion Vision

London, United Kingdom, September 29th, 2023, Chainwire Having already raised $500K in less than 48 hours, Memeinator has already stormed through to stage 3 of its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo