Litecoin prijsanalyse: LTC klaar voor 26% stijging richting de 200 dollar

Een optimistisch sentiment in de markt en een piek in nieuwe adressen zou een nieuwe prijspomp voor Litecoin kunnen activeren

Litecoin heeft, net zoals de meeste andere altcoins, het afgelopen weekend een geweldige opwaartse beweging laten zien toen de LTC bulls de geweldige prestaties van Bitcoin en Ethereum weerspiegelden. Terwijl de BTC prijs voor het eerst in meer dan twee maanden tijd wederom de 45.000 dollar bereikte, zorgde Ethereum’s succesvolle London hard fork ervoor dat het ETH/USD handelspaar het 3.000 dollar niveau doorbrak.

Litecoin spiegelde deze acties door boven de 150 dollar uit te komen en noteerde voor het eerst sinds 20 juni weer twee opeenvolgende dagelijkse sluitingen boven dit niveau.

LTC verhandelt op het moment van schrijven op ongeveer 149 dollar, wat iets lager is omdat de winstnemingen deze maandag de vroege ochtenddeals lijken te beperken.

Maar zodra de bulls de opwaartse trend weer hervatten, dan zou er tot aan een belangrijk weerstandsniveau een 26% prijsstijging te zien kunnen zijn.

Litecoin prijsvooruitzicht

De Litecoin prijs wordt weer boven de 50 SMA lijn verhandeld, sinds een opleving na een dieptepunt op 104 dollar ervoor zorgde dat de Litecoin kopers zo rond 138 dollar een weerstand doorbraken. Deze opleving bevestigde een dubbel bodempatroon en de consolidatie boven de 50 SMA gaf de bulls vervolgens een kans om voor een prijsopleving boven de 147 dollar weerstandslijn te gaan.

De prijs is na haar rally naar een 7-daagse piekprijs van 157 dollar weer lager geworden, maar een duidelijke dagelijkse afsluiting op of boven de 150,79 dollar zou de LTC bulls in staat moeten stellen om nog meer winst in de richting van de vlakke 200 SMA in de buurt van de 191,18 dollar te kunnen boeken.

Een duidelijke doorbraak van deze prijsbarrière door het LTC/USD handelspaar zou ervoor kunnen zorgen dat de kopers een prijsverschuiving van 26% ten opzichte van het huidige prijsniveau zullen realiseren.

Dit is een vooruitzicht dat de bulls waarschijnlijk zal stimuleren en alsmede een hernieuwde interesse voor de 200 dollarprijs zal teweegbrengen, waardoor de kopers de kans krijgen om voorbij de 200 dollar en zelfs het 38,2% Fibonacci retracementniveau van de swing te komen, van 301,79 naar 104,07 bij 226,26 dollar. 

LTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De Litecoin prijs wordt daarnaast aan de onderzijde met een potentiële dip onder het 78,6% retracementniveau op 146,39 dollar geconfronteerd. De kopers zullen de controle hierover behouden indien ze dit niveau maar vast kunnen houden en naar nieuwe opwaartse prijzen op zoek gaan. Zoals in de bovenstaande prijsgrafiek te zien is, ondersteunt de dagelijkse RSI boven de 50 de mogelijkheid op zo’n onmiddellijke opleving.

Een neerwaartse beweging zal LTC echter aan bearishe omstandigheden blootstellen, iets wat door de hellende 50 SMA curve op 133,83 dollar gesuggereerd wordt, waarbij een verlies waarschijnlijk ook de 104,07 dollar steunlijn terug in het vizier zou kunnen brengen.

The post Litecoin prijsanalyse: LTC klaar voor 26% stijging richting de 200 dollar appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo