Ledger stelt veelbesproken hersteldienst voor verloren Bitcoin uit

Ledger, de Franse fabrikant van hardware wallets, lijkt de lancering van de veelbesproken hersteldienst uit te stellen. En we weten allemaal wat er komt van uitstel… (red: afstel). Directeur Pascal Gauthier noemt afgelopen week een vernederende ervaring en zegt sorry voor de miscommunicatie.

Harde les in communicatie

Deze beslissing werd gedeeld in een Twitter Spaces-sessie van gisteravond, waar meer dan 13.000 gebruikers aan deelnamen. Tijdens deze sessie sprak Gauthier en zei dat afgelopen week een harde les in communicatie was.

Gauthier erkende dat er verkeerd is gecommuniceerd bij de lancering van dit product en dat het niet de bedoeling was om mensen te verrassen. Hij begreep de zorgen van de gemeenschap en bood excuses aan voor de miscommunicatie. 

Als reactie op deze zorgen kondigde Gauthier aan dat Ledger zijn plannen om meer van de codebase open source te maken, zou versnellen. Hij verklaarde dat het bedrijf zou beginnen met de kerncomponenten van het besturingssysteem en Ledger Recover, maar dat dit pas zou gebeuren nadat het werk voltooid is.

Open-sourcing van het Recover Protocol en bouwen van eigen back-upprovider

Zijn collega Charles Guillemet deelde meer details. Dit is de CTO van Ledger en hij onthulde dat in de komende dagen een open-source whitepaper over het Recover Protocol beschikbaar zou komen. Ook worden technische blogposts gedeeld die de principes van Recover uitleggen en meer gedetailleerde uitleg geven over het proces. 

Guillemet benadrukte dat dit ervoor zou zorgen dat cryptografie- en beveiligingsexperts het protocol kunnen beoordelen en een beter begrip kunnen krijgen van hoe het werkt. 

Bovendien zou dit ontwikkelaars in staat stellen hun eigen back-upprovider voor de seed-phrase te bouwen, in plaats van de door Ledger aangeboden provider te gebruiken.

Guillemet voegde eraan toe dat dit altijd al belangrijk was voor Ledger, maar dat de recente gebeurtenissen hebben aangetoond hoe cruciaal het is voor de gemeenschap. Daarom heeft het bedrijf besloten prioriteit te geven aan het open-sourcingproces.

Kritiek op Ledger en eerdere datalek

Ledger Recover zou een update zijn waardoor gebruikers via een optionele functie hun private key zouden kunnen herstellen, als ze deze waren kwijtgeraakt.

Ze kregen zo’n beetje de hele cryptogemeenschap over zich heen. Er werd gevreesd dat dit dit een achterdeur zou creëren om private keys te stelen of te verwijdeen.

De eerdere datalek waarbij privégegevens van honderdduizenden gebruikers openbaar werden, droeg ook bij aan de kritiek die Ledger ontving. Hopelijk snap je nu waar de felle kritiek vandaan komt. Stel dat de gestolen data gekoppeld kan worden aan wat er ook met Ledger Recovery wordt opgeslagen, dan zijn hardware wallets alles behalve waterdicht.

De reactie van Ledger op de kritiek is een stap in de goede richting. Door meer van hun codebase open source te maken, laten ze zien dat ze transparantie en de betrokkenheid van de gemeenschap serieus nemen. 

All Dutch and English crypto news!

MUFG to facilitate Japanese bank-backed stablecoins via Progmat Coin platform

Megabank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) has announced that its stablecoin issuance platform "Progmat Coin" will soon be used by Japanese banks to launch Yen-pegged...

Net Bitcoin ATMs record an increase after 4 months of global downtrend

Breaking the year-long trend of declining Bitcoin (BTC) and crypto ATMs across the globe, May recorded a steep increase in net installations with nearly 1,400...

Microsoft pens AI cloud computing deal with former Ethereum miner CoreWeave: CNBC

Microsoft has reportedly signed a deal with former Ethereum miner CoreWeave to use its cloud computing infrastructure to support its Artificial Intelligence-powered services. According to a...

Crypto Biz: Six months on from FTX, Tether mines BTC, and Nvidia’s AI superchips

Just over six months after FTX's dramatic collapse, the crypto industry can finally begin analyzing the effects of the debacle. The quick ripple effect to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo