Koersen Zuid-Koreaanse cryptocurrency’s stijgen na overwinning presidentskandidaat Yoon Suk-yeol

De Zuid-Koreaanse presidentskandidaat Yoon Suk-yeol is officieel verkozen tot de volgende president van Zuid-Korea. Normaal delen wij dit soort nieuws niet, maar er is wel degelijk een cryptohaakje. Zo is de nieuwe president een ontzettend grote voorstander van cryptocurrency.

Vieren met stijgende koersen

Cryptocurrency is een goed standpunt om te verdedigen want de afgelopen jaren waren frustrerend voor de normale Zuid-Koreaan. Dan hebben we het niet eens over Covid, maar over steeds strenger wordende regelgeving voor cryptobeurzen. Toen de overwinning bekend werd schoten alle Zuid-Koreaanse koersen de lucht in. 

Ook bij BTC Direct kun je handelen in deze coins, en dat hebben we geweten. ICX, de munt van cryptoproject ICON kreeg een enorme boost nadat de nieuwe president bekend werd.

Binnen een paar uur steeg de koers van ICX met 60%. Inmiddels is de waarde ietwat gedaald. Een paar maanden voor zijn overwinning (in december) vereeuwigde de nieuwbakken president zijn digitale handtekening op de blockchain van ICON.

Krijg 10 euro van ons en investeer in ICON

Vandaag krijg je 10 euro gratis van ons om je eerste ICX te kopen. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul onderaan het aanmeldscherm bij vouchercode ‘NIEUWS‘ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om ICX te kopen.

Krijg 10 euro van ons

Liever eerst meer informatie?

Je zou dus kunnen stellen dat iemand die ICON een warm hart toedraagt binnenkort de scepter zwaait in Zuid-Korea. Toch was het ging makkelijke verkiezingsstrijd, door onze lovende woorden lijkt het misschien een makkelijke overwinning, maar niets is minder waar.

Nipte overwinning

Volgens de BBC was de verkiezing een van de nauwste in de Zuid-Koreaanse geschiedenis. Yoon, die de conservatieve People Power Party vertegenwoordigt, claimt de overwinning op zijn progressieve tegenstander, Lee Jae-myung, met een marge van minder dan 1%.

Cryptocurrency speelde een belangrijke rol in het verkiezingsdebat in Zuid-Korea, waarbij beide kandidaten campagnegerelateerde nonfungible tokens (NFT’s) vrijgaven. Door zich pro-crypto op te stellen lieten ze zien anders te zijn dan de huidige president Moon Jae-In.

Oud-president maakte zich niet populair met sluiten cryptobeurzen

Laatstgenoemde besloot vorig jaar om tegen de wensen van vrijwel het hele land (en vooral de jongeren) hard op te treden tegen cryptobeurzen. Vanaf september 2021 mogen cryptobeurzen geen Zuid-Koreanen meer als klant accepteren. Daarnaast kwam er maar geen duidelijkheid over hoe cryptocurrency belast zou worden, dit zorgde voor stress bij inwoners, maar ook bij de betrokken overheidsorganen.

Voor het harde optreden tegen crypto-beurzen in september vorig jaar, waren de handelsvolumes op de topbeurzen van Zuid-Korea groter dan die van de aandelenmarkt. Je snapt dus waarom cryptocurrency een belangrijk speerpunt was tijdens de verkiezingen.

Blik op de toekomst

Tijdens een digitale toespraak op een cryptoforum in januari beloofde Yoon de Zuid-Koreaanse crypto-industrie te dereguleren en zijn vooruitstrevende houding ten aanzien van digitale activa vast te stellen.

“Om het onbeperkte potentieel van de virtuele activamarkt te realiseren, moeten we regelgeving herzien die verre van realiteit en redelijk is.”

Yoon wil helpen hij wilde helpen bij het creëren van Zuid-Koreaanse blockchain unicorns. Een unicorn is als een start up meer waard is dan 1 miljard dollar. Hij beloofde ook een vorm van wetgeving in te voeren die ervoor zou zorgen dat cryptowinsten die zijn behaald met illegale activiteiten, worden teruggegeven aan de slachtoffers.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin en crypto krijgen het zwaar tot eind 2023, maar daarna volgt grote opleving

De koersen van bitcoin en vrijwel alle andere cryptocurrency's verkeren al een tijdje in zwaar weer. Volgens Bobby Ong wordt het er de komende 12...

Duur grapje: 10.000 bitcoin voor 2 pizza’s

Wist je dat iemand ooit 10.000 bitcoins heeft betaald voor twee pizza's? Op het moment van de transactie leek het een leuk idee: de waarde...

Crypto gaming and the monkey run: How we should build the future of GameFi

You've seen it before. An amazingly talented gaming founder teams up with a top-tier studio, promising to create a wondrous game experience built on the...

How to incorporate a DAO and issue tokens to be ready to raise money from VCs

What is a DAO? A DAO, or decentralized autonomous organization, is an online-based organization that exists and operates with no single leader or governing body. DAOs...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo