Kevin O’Leary: bitcoin kan naar 300.000 dollar

Naast Shark Tanker-ster Mark Cuban, laat nu ook Kevin O’Leary zich horen over crypto. In een interview met Stansberry Research vertelt hij dat bitcoin in waarde zal stijgen zodra er duidelijkheid is over de regelgeving. In de tussentijd staket hij de stablecoin USDC vanwege de hoge inflatiecijfers.

Nog nooit eerder gebeurd

Hij noemt inflatie een noodgeval. O’Leary zegt dat de regering onder Biden de inflatie ’tijdelijk’ noemt. “Dit is simpelweg niet waar. De reden dat dit gebeurt, is dat we binnen twee jaar – 24 maanden – 3 biljoen dollar erbij hebben gedrukt. Dat is nog nooit eerder gebeurd, in geen enkele economie op aarde.”

Als je dat in sommige landen doet, krijg je hyperinflatie. Maar de Amerikaanse economie is zo groot, dat dit het effect gewoon kleiner is, maar nog steeds 7%. Dit zijn gigantische aantallen. Dit hebben we niet meer gezien sinds de jaren 80.”

‘Inflatie vermoordt presidentschappen’

O’Leary verwacht dat de inflatie voor grote problemen zal zorgen. “Inflatie vermoordt presidentschappen. Waarom? Omdat inflatie het meeste pijn doet in voedsel en energie.” Hij vertelt dat mensen ongelukkig worden door de stijgende prijs voor energie. Boodschappen worden duurder, en sommige mensen kunnen het niet meer betalen. “Dit nemen mensen mee in de verkiezingen”, aldus O’Leary.

O’Leary staket stablecoins

In het interview vertelt hij dat hij stablecoins heeft. Hij gebruikt USDC voor staking en ontvangt daarvoor 6,5%. “Ik bescherm me op deze manier tegen inflatie. Maar dit is een cryptocurrency, en het is nog niet gereguleerd, dus ik verwacht nog niet dat institutionele beleggers zich hieraan gaan wagen. Cash is in ieder geval geen fijne plek om je fondsen te bewaren.”

Volgens de Shark Tank-ster moeten institutionele beleggers voldoen aan de regelgeving en aan de Environmental, Social and Governance (ESG) standaarden voordat ze kunnen investeren in of stablecoins.

Bitcoin naar 300.000 in 3 jaar

“Op een bepaald moment in de komende twee tot drie jaar gaat de Amerikaanse toezichthouder zich uitspreken over cryptocurrency’s. En ze zullen eerst regeren over stablecoins en bitcoin zelf”, zegt O’Leary. “Zodra dat gebeurt, als ik een staatsfonds of een pensioenplan heb, ga ik er waarschijnlijk één tot drie procent aan toewijzen. En ik wil long gaan op bitcoin als dat gebeurt. Bitcoin kan naar 300.000 dollar wanneer instellingen het eindelijk kunnen kopen.”

“Ik kan je op dit moment met zekerheid vertellen omdat ik service verleen aan staatsinvesteringsfondsen, pensioenplannen en indexeringsbusiness zit. Ondanks alle hype rond bitcoin, bezit geen van deze instellingen ook maar één munt.”

Volgens de Shark Tank-ster moeten institutionele beleggers voldoen aan de regelgeving en aan de Environmental, Social and Governance (ESG) standaarden voordat ze kunnen investeren in bitcoin. “En ik denk dat dat in de komende twee tot drie jaar gaat gebeuren.”

All Dutch and English crypto news!

German BaFin official calls for ‘innovative’ EU-wide DeFi regulation

Birgit Rodolphe, an executive director at Germany's Federal Financial Supervisory Authority (BaFin) has called for innovative and uniform regulation of the decentralized finance (DeFi) space...

Ethereum’s popularity ‘a double-edged sword’ — a16z’s State of Crypto Report

Crypto venture fund giant Andreessen Horowitz (a16z) has highlighted that development and demand on Ethereum is "unmatched" despite the network's high transaction fees. The firm does...

Commissioner Kristin Johnson to sponsor CFTC Market Risk Advisory Committee

United States Commodity Futures Trading Commission (CFTC) commissioner Kristin N. Johnson was named the sponsor of the agency's Market Risk Advisory Committee (MRAC) on Tuesday....

Bitcoin is discounted near its ‘realized’ price, but analysts say there’s room for deep downside

There are early signs of the "dust settling" in the crypto market now that investors believe that the worst of the Terra (LUNA) collapse looks...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo