Jay-Z en Jack Dorsey lanceren academie met gratis lessen over bitcoin

Jay-Z en Jack Dorsey staan bekend als grote bitcoin-aanhangers en de twee hebben nu de handen ineengeslagen om een bitcoin-academie te lanceren. De lessen in de academie worden gratis en zijn zowel online als fysiek te volgen. Inwoners van Marcy Houses, een gebied in Brooklyn waar Jay-Z opgroeide, krijgen de mogelijkheid om zich in te schrijven.

Sterker door kennis

Jay-Z en Dorsey hopen met het initiatief kansarme mensen te wapenen met de kennis om zichzelf te redden in de financiële arena. “De visie voor bitcoin is dat het geen grenzen heeft, maar een gebrek aan financiële kennis is een barrière. Het is nog altijd lastig te gebruiken voor de dagelijkse boodschappen. Daarbij hebben mensen mobiele telefoons en data nodig om toegang tot bitcoin te krijgen”, zo valt te lezen op de officiële website.

De bitcoin-academie van Jay-Z en Dorsey begint in Marcy Houses, maar de twee hebben plannen om snel naar andere buurten uit te breiden. De lessen vinden plaats van 22 juni tot 7 september en alle inwoners van Marcy Houses zijn welkom. Twee keer per week is er een mogelijkheid om fysieke lessen te volgen waarbij de deelnemers ook een diner geserveerd krijgen. Deelnemers krijgen MiFi-apparaten, een 1-jarig dataplan en smartphones als dat nodig is.

Ook kinderen zijn welkom

Het project van Jay-Z en Dorsey focust zich niet alleen op volwassenen. The Bitcoin Academy organiseert ook speciaal voor kinderen twee evenementen op de zaterdag. Deze evenementen vinden plaats onder de naam “Crypto Kids Camp”. Het hele initiatief is mogelijk omdat Jay-Z en Dorsey vanuit eigen zak de boel financieren en daarnaast krijgt het project financiële hulp van de Shawn Carter Foundation.

Ook het Block van Jack Dorsey zal tijdens de lessen aanwezig zijn om de academie te ondersteunen. Het programma is voornamelijk gericht op bitcoin, maar ook bedoeld om inwoners van de wijk Marcy Houses te leren over financiën in het algemeen. De lessen worden verzorgd door Lamar Wilson en Najah J. Roberts. Twee bekende namen binnen de bitcoin-wereld.

Niet iedereen blij met initiatief

Het initiatief van Jay-Z en Dorsey valt niet bij iedereen in goede aarde. Morten Rand-Hendriksen, een tech-influencer, reageert met een dubbel gevoel op de academie. “Financiële kennis bijbrengen? Geweldig. Bitcoin? Mensen onboarden op een extreem volatiel platform gebaseerd op problematische technologie is een verschrikkelijk idee”, aldus Rand-Hendriksen in reactie op Jay-Z.

Interessant is dat The Economist recent een artikel publiceerde waarin het sprak over de bitcoin-crash en dat die de zwarte bevolking het hardste geraakt zou hebben. In Amerika heeft 25 procent van de zwarte bevolking bitcoin, terwijl slechts 15 procent van de witte bevolking bitcoin heeft. Dat getal gaat voor de zwarte bevolking zelfs naar 40 procent als we de maximale leeftijd op 40 zetten. Voor het witte deel van de Amerikaanse bevolking stijgt het percentage dan naar 29 procent.

Alles bij elkaar is er echter weinig aan te merken op het initiatief. Zowel Dorsey als Jay-Z hebben in het openbaar meerdere malen aangegeven veel potentie te zien in bitcoin. Niet alleen met woorden, maar ook met investeringen van tijd en geld.

All Dutch and English crypto news!

Crypto more popular among millennials than mutual funds, survey shows

A report published by investing firm Alto surveyed adults based in the United States to find out their preferences in investing. The results showed that...

3 charts showing this Bitcoin price drop is unlike summer 2021

Bitcoin (BTC) bear markets come in many shapes and sizes, but this one has given many reason to panic. BTC has been described as facing "a...

Not the best week for crypto lending: Law Decoded, June 20-27

Due to Celsius Network's withdrawal suspension in mid-June, the very topic of crypto lending made its entryway to the acute issues list for the regulators....

Uzbekistan warms up to Bitcoin mining, but there’s a catch

The National Agency of Prospective Projects (NAPP) in the 34-million nation of Uzbekistan enunciated its demands toward the crypto mining operators. It would only allow...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo