Is dit het seizoen voor ETF’s, want crypto-marktkapitalisatie streeft voorbij $ 2,5T

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission lijkt open te staan voor het goedkeuren van aanvullende crypto-futures-gekoppelde exchange-traded funds, waardoor de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency voorbij $ 2,5 biljoen streefde. Sinds alle cryptocurrencies in januari een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen bereikten, is de waarde van ze meer dan verdubbeld, volgens gegevens van Cointelegraph Markets Pro.

Terwijl de totale cryptomarktkapitalisatie langzaam en voorzichtig tot boven $ 2,5 biljoen klom, stegen de prijzen van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) tot respectievelijk meer dan $ 63.000 en $ 3.800. Met ongeveer $ 1,2 biljoen blijft BTC de grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, op de tweede positie ETH met meer dan $ 448 miljard, en derde Binance Coin (BNB) met $ 81 miljard.

Van andere cryptocurrencies zijn KuCoin Token (KCS), Zcash (ZEC) en Polygon (MATIC) de afgelopen zeven dagen het meest gestegen. Deze crypotocurrencies stegen met meer dan 20% om respectievelijk prijzen van $ 13,99, $ 142,44 en $ 1,47 te bereiken. De cryptomarktkapitalisatie, een van de indicatoren voor de algehele gezondheid van de digitale activaklasse, staat op een hoogtepunt dat niet is bereikt sinds mei.

Toen piekte de waardering op meer dan $ 2,4 biljoen waarna een grote neergang de cryptomarktkapitalisatie effectief halveerde tot ongeveer $ 1,3 biljoen. Doordat het eerste Bitcoin-futures-gekoppelde exchange-traded fund in de Verenigde Staten begon te handelen op de New York Stock Exchange werden beleggers extra blootgesteld aan crypto’s. Dit heeft geleid tot de stijging.

In 2021 heeft de cryptomarkt te maken gehad met uitdagingen over regelgeving en wetgeving, die de prijzen van grote tokens in gevaar hadden kunnen brengen. In januari bereikte de markt voor het eerst een marktkapitalisatie van $ 1 biljoen en heeft prijzen bereikt die ver boven de hoogtepunten van de bull run van 2017 liggen. De volatiliteit is hierbij nog steeds aanwezig in de belangrijkste activaklassen.

Het bericht Is dit het seizoen voor ETF’s, want crypto-marktkapitalisatie streeft voorbij $ 2,5T verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Memeinator Announced: Taking on the Meme Coin Market With a $1 Billion Vision

London, United Kingdom, September 29th, 2023, Chainwire Having already raised $500K in less than 48 hours, Memeinator has already stormed through to stage 3 of its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo